Κάτι σοβαρό συμβαίνει με την Boeing

Ελεγχος σε αεροσκάφος τύπου Boeing 737 MAX (AP Photo)

Μετά την Ευρώπη και η Αμερική, με ανακοίνωση του Προέδρου της, καθήλωσε χιλιάδες αεροπλάνα τύπου 737 Max, της εταιρείας Boeing, μετά την συντριβή ενός από αυτών και τον θάνατο 157 ανθρώπων, στην Αιθιοπία.

Είναι μάλλον η δεύτερη φορά, στην ιστορία της αεροπλοϊας, και πάλι με αεροπλάνα της ίδιας εταιρείας, που λαμβάνεται ένα τόσο δραστικό μέτρο.

Σκεφτείτε την αναστάτωση που η απόφαση αυτή προκάλεσε σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που θα ταξίδευαν με αυτά τα αεροπλάνα.

Αλλά σκεφτείτε επίσης πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν έπεφτε ακόμα ένα από αυτά.

Για να προβούν οι Αρχές σε αυτά τα μέτρα, παρά τις ισχυρότατες πιέσεις που θα δέχτηκαν από την Boeing, σημαίνει ότι κάτι πολύ δυσάρεστο συμβαίνει.

Στην καλύτερη περίπτωση σημαίνει ότι υπάρχουν σοβαρές, βάσιμες, αμφιβολίες για την ασφάλεια των πτήσεων των αεροπλάνων αυτών. Στην χειρότερη, ότι είναι άχρηστα.

Ωστόσο, το τι ακριβώς συμβαίνει δεν το γνωρίζουμε. Αυτό που γνωρίζουμε από την καταγραφή των δορυφόρων είναι ότι και τα δυο αεροπλάνα που έπεσαν, αυτό της «Lion Air», στην Ινδονησία και το άλλο των «Αιθιοπικών Αερογραμμών», είχαν κατά την μοιραία απογείωσή τους, μια κοινή πορεία.

Περισσότερες πληροφορίες, καθόλου καθησυχαστικές, έρχονται από τον πρώην διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας για την ασφάλεια στις Συγκοινωνίες, τον Τζέιμς Χαλ (James Hall).

Σε άρθρο του στη «New York Times» υπενθυμίζει ότι μια ακόμα φορά, το 2013, η Boeing καθήλωσε την σειρά τύπου Dreamliner γιατί έπαιρναν φωτιά που ξεκινούσε από τις μπαταρίες λιθίου (lithium), του αεροπλάνου.

«Στην περίπτωση εκείνη», γράφει ο Χαλ, επιτράπηκε η χρήση τους «πριν ακόμα γίνει γνωστός ο ακριβής λόγος του προβλήματος…».

Τώρα, σε διάστημα 5 μηνών, έχουμε δυο συντριβές, δυο σχετικά νέων αεροπλάνων.

Ο Χαλ το αποδίδει αυτό στο γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος της έγκρισης της ασφάλειας πτήσης των αεροπλάνων.

Αυτό που συνέβη είναι ότι η ευθύνη γι’ αυτό πέρασε στην ίδια την κατασκευαστική εταιρεία, την Boeing, αντί για την Εθνική Υπηρεσία για την ασφάλεια στις Συγκοινωνίες, όπως ίσχυε μέχρι τότε.

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει, δηλαδή.

Αρα, αφήνει να εννοηθεί, ότι δεν γίνεται σωστά η επιτήρηση της κατασκευής των αεροπλάνων.

Η κατηγορία αυτή, έστω και έμμεσα, είναι συγκλονιστική. Αλίμονο αν η ασφάλεια των ταξιδιωτών περνά σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην μείωση των δαπανών της κατασκευής των αεροπλάνων.

Αλλά πέρα από αυτό εγείρει και ερωτήματα για την εντιμότητα και τεχνολογική ανωτερότητα μιας κολοσσιαίας αμερικανικής εταιρείας.

Είναι βέβαιο ότι θα εντοπίσουν σύντομα το πρόβλημα και ότι θα το διορθώσουν.

Εν τω μεταξύ, όμως, οφείλουν να ενημερώσουν το κοινό όσο γίνεται πιο γρήγορα. Και με πλήρη -μα πλήρη- διαφάνεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available