Κάτω από το όριο φτώχειας

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.

Τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας δείχνουν ότι σήμερα το 48% του πληθυσμού της Ελλάδας, δηλαδή 5,1 εκατομμύρια άτομα, ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, που είναι 382 ευρώ τον μήνα. Και από αυτό το 48% υπάρχουν 1,5 εκατομμύριo άτομα που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, δηλαδή κάτω από 182 ευρώ τον μήνα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, από το 2019 αναμένεται έκρηξη της φτώχειας με την εφαρμογή των μέτρων που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση, με τις νέες περικοπές στις συντάξεις και τη μείωση του αφορολογήτου. Ναι, αυτό δείχνουν τα τελευταία επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας.

Με μισθό 382 ευρώ (μεικτά μάλιστα) καλείται να ζήσει σχεδόν ένας στους τρεις εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, όπου προσλαμβάνεται για 4ωρη εργασία αλλά τις περισσότερες φορές ξεπερνάει ακόμη και το 8ωρο.

Προσθέτοντας σε αυτά και τα χρέη που έχουν οι περισσότεροι σε τράπεζες, εφορίες κ.λπ. μπορεί εύκολα να σχηματίσει κανείς την εικόνα εξαθλίωσης στην οποία έχουν οδηγηθεί οι πολίτες. Ετσι, εικόνες σαν κι αυτή, είναι συνηθισμένες έξω από τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, στις Εφορίες όπου οι πολίτες στήνονται με τις ώρες στην ουρά περιμένοντας να φτάσει η σειρά τους και να κάνουν κάποιον διακανονισμό στους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσουν…

Σ.Χ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *