Καημένη Ελλαδίτσα!

Κύριε Διευθυντά,

Εύχομαι στον «Εθνικό Κήρυκα» που είναι ο σύντροφος πάνω από 40 χρόνια και στο εκλεκτό προσωπικό του Χαρούμενα Χριστούγεννα και Ευτυχές το Νέο Ετος 2019.

Το θέμα μου είναι η στήλη του Β. Κουτσίλα: Τι ήταν το ΕΑΜ (Εαμίτες), το ΕΛΑΣ (Ελασίτες) και το ΚΚΕ (κουκουέδες). Ηταν τα κόμματα που έφεραν την καταστροφή στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα.

Ηταν τα τσιράκια του Στάλιν με εκλεκτούς τίτλους να υποδουλώσουν την Ελλάδα κάτω από την ομπρέλα της κομμουνιστικής Ρωσίας, του τότε. Ο Στάλιν τους εξόπλισε να αντισταθούν στους Γερμανούς, φυσικά όταν ο Χίτλερ πήγε κατά της Ρωσίας. Επί κατοχής έστηναν ενέδρες.

Ενας Γερμανός, πενήντα Ελληνες και ένας SS πεντακόσιους Ελληνες. Το 1944 τελείωσε ο πόλεμος, οι Γερμανοί έφυγαν ανενόχλητοι, αφού τους παρέδωσαν τον οπλισμό που είχαν συμφωνήσει.

Προτού έρθει ο Παπανδρέου ως κυβερνήτης της Ελλάδος υπέγραψαν δύο συμφωνίες.

Η μια να παραδώσουν τον οπλισμό και ήταν η συμφωνία της Βάρκιζας και η άλλη το σύμφωνο του Πετριτσίου, που υπέγραψε ο Ιωαννίδης υπέρ της Βουλγαρίας και ο Τσίμας, πρωτοπαλίκαρα του Φλωράκη υπέρ της Σερβίας, τη Μακεδονία του Αιγαίου μέχρι τον Ολυμπο. Και την υπογράφει σήμερα ο άθεος Τσίπρας και ο Κοτζιάς.

Το Μακεδονικό δεν είναι σημερινό πρόβλημα. Ηταν το όνειρο των κομμουνιστών για μακεδονικό κράτος. Ερχόμενος ο Παπανδρέου ως κυβέρνηση τους έδωσε αμνηστία και τους έδωσε και υπουργεία. Δεν παρέδωσαν τα όπλα, θέλησαν να καταλάβουν την Αθήνα, χύθηκε αρκετό αίμα, αλλά ευτυχώς το Σύνταγμα του Μακρυγιάννη και οι Αγγλοι τους έδιωξαν στα βουνά.

Το Μάρτιο του 1946 ήταν να γίνουν οι εκλογές, 300 κομμουνιστές στο Λιτόχωρο έσφαξαν τους χωροφύλακες και τους στρατιώτες και αρχίζει ο τρίτος γύρος ’46-’49.

Οπως αναφέρεται στο βιβλίο «Θυσίες, Αγώνες και Αίμα», χάρις στον αρχιστράτηγο Παπάγο και στον Ελληνικό Στρατό με τις νικηφόρες μάχες στο Γράμμο και στο Βίτσι, 15 Αυγούστου 1949, ο λοχαγός Κατσιμίχας και στις 29 ο Τσολάκογλου στο Γράμμο. Και όσοι γλύτωσαν έφυγαν στον αγύριστο.

Αυτούς τους αγώνες έκαναν οι Βελουχιώτηδες, Φλωράκηδες, Μάρκος και Ζαχαριάδης, άφησαν πάνω από 200.000 νεκρούς.

Ο Γέρος Παπανδρέου είχε πει «τα κομμούνια έκαναν τέτοια καταστροφή στη χώρα που δεν έπρεπε να τους δεχτούν πίσω». Δυστυχώς ο Γερο Καραμανλής με τον Φλωράκη που τα «έπιναν» μαζί στη Γαλλία, τους αναγνώρισε, τους αμνήστευσε και ο Αντρίκος τους έβαλε και στη Βουλή. Φόρεσαν διπλό κοστούμι και παλάτια στην Αθήνα.

Ο καπετάν Φλωράκης είπε στη Βουλή ότι πρόσφεραν πολλά οι κουκουέδες, ελασίτες και εαμίτες. Τα καλά που έκαναν: 28.000 παιδομάζωμα, άλλα 10.000 τα γλύτωσε η Φρειδερίκη με τον Παύλο. Ο Βελουχιώτης έσφαξε το Σύνταγμα Ψαρρού και τον ίδιο και γέμισε την Πηγάδα του Μελιγαλά με 1.500 άτομα στο Περιστέρι.

Πάνω από 7.000 στο Κιλκίς. Επίσης, στο Φενεό Κορινθίας, και πάνω από 15.000 παλικάρια στη Φλώρινα και τόσα άλλα. Αυτά ήταν τα «καλά» που έκαναν, τους έθαψαν με τιμές και δημοσία δαπάνη. Παρόντες οι σύντροφοι της Βουλής Παυλόπουλος, Αλογοσκούφης, μόνο Αγιους που δεν τους έκαναν! Και αυτοί που έφεραν τη νίκη πέθαναν στις φυλακές. Καημένη Ελλαδίτσα…

Κώστας Σκρεπετός
Νέα Υόρκη, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available