Και οι πολίτες κατά του Χάρη

Στο στόχαστρο όλων βρίσκεται ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης για τους χειρισμούς του στο θέμα του Συνεργατισμού. Εδώ σε πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup (Φωτογραφία: Αρης Οικονόμου/ΓΤΠ).

Την άμεση απομάκρυνση του Κύπριου Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη από το κυβερνητικό σχήμα μετά το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό και τις ευθύνες που του καταλογίζονται, δεν απαιτούν μόνο όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση (από IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) που είδε το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα «Σημερινή», το 73% των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ της απομάκρυνσης του Χάρη Γεωργιάδη από το Υπουργείο Οικονομικών. Και βέβαια, όπως αναμενόταν, το 93% ζητά τη βαριά τιμωρία όσων ευθύνονται για την καταστροφή της αρχαιότερης κυπριακής τράπεζας.

Ωστόσο τόσο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όσο και ο Υπουργός Οικονομικών δεν αφουγκράζονται τη λαϊκή απαίτηση, ούτε κατανοούν τη σημασία της πολιτικής ευθύνης για την οποία μιλούσαν κάποτε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Κρίμα και για τους ίδιους, γιατί ήταν ευκαιρία να αποδείξουν ότι διαφέρουν από τους προηγούμενους…

Ν.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available