Και ο Τσαβούσογλου για αντιπερισπασμό στα κατεχόμενα

O Toύρκος ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου με τον Μ. Ακιντζί (AP Photo/Petros Karadjias)

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Την ώρα που ο Ελληνας ΥΠΕΞ θα συμμετέχει στη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου στα κατεχόμενα θα καταφθάνει ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου για συντονισμό με την τουρκοκυπριακή ηγεσία και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα της τουρκικής πλευράς στο Κυπριακό.

Η τουρκική εφημερίδα «Μιλλιέτ» σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι ένας νέος οδικός χάρτης θα αποφασιστεί αυτή τη βδομάδα από κοινού μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων για το Κυπριακό έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντάνα.

Σύμφωνα με την «Μιλλιέτ» η Άγκυρα επιδιώκει να υπάρξει μια κοινή θέση του Τ/Κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, της ‘κυβέρνησης’ και της ‘αντιπολίτευσης’ των κατεχομένων για το πως θα προχωρήσουν.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ‘κυβέρνηση’ των κατεχομένων υποστηρίζει συνέχιση με ‘δύο κράτη’ και άρση της απομόνωσης των Τ/Κ. Υποστηρίζουν πως ακόμη και αν δεν πουν ‘όχι στην ομοσπονδία’ να ζητήσουν αρχικά ‘σχέσεις καλής γειτονίας και στη συνέχεια συνεταιρισμό’.

Η εφημερίδα επικαλείται και πηγές από το περιβάλλον του Τ/Κ ηγέτη οι οποίες αναφέρουν ότι θα γίνει ανακοίνωση και τοποθέτηση ανάλογα και με τη στάση της ¨Αγκυρας. Το στενό περιβάλλον του Ακιντζί λέει ότι η σκέφτεται πως δεν υπάρχει πολιτική βούληση για λύση. Ωστόσο λένε ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει τί λέει ο Τσαβούσογλου, όπως έγινε και στο Κραν Μοντάνα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *