Καλά είναι στην υγεία του ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία αρχείου: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ/Ευρωκίνηση.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται «σε αρίστη υγεία», όπως επί λέξει διαβεβαίωσαν αποκλειστικές πηγές του «Εθνικού Κήρυκα» εκ Φαναρίου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Τετάρτης 9 Μαΐου μετέβη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης για εξέταση, στο οποίο οι θεράποντες ιατροί του τον διαβεβαίωσαν ότι η υγεία του είναι άριστη και τον προέτρεψαν να προσπαθεί να ξεκουράζεται.

Ηδη ο Παναγιότατος επανήλθε στα καθήκοντά του, καθότι το απόγευμα της Τετάρτης μετέβη στο Πατριαρχείο για μερικές ώρες όπου διεκπεραίωσε επείγοντα θέματα της Εκκλησίας.

Το βράδυ της Τετάρτης τον επισκέφθηκε στην οικία του στην τοποθεσία Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος και είχαν μακρά συνομιλία για διορθόδοξα και διεκκλησιαστικά θέματα.

Παρόντες ήταν επίσης οι Μητροπολίτες Ικονίου κ. Θεόληπτος και Γουινέας κ. Γεώργιος, καθώς και ο Αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ.

Στη συνέχεια, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρέθεσε δείπνο προς τιμή του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου στο ξενοδοχείο «Grand Tarabya».

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» στην έκδοση του της Τρίτης 8 Μαΐου, εισήχθη στο Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου ο διότι είχε αισθανθεί έντονη ζάλη, σαν ένα είδος ιλίγγου.

Παρέμεινε το βράδυ της Κυριακής στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και αφού έγιναν οι πρέπουσες εξετάσεις βγήκε από το νοσοκομείο τη Δευτέρα 7 Μαΐου και μετέβη στην οικία του.

Παρόμοια επεισόδια είχε περάσει ο Πατριάρχης και στο παρελθόν ιδιαίτερα όταν κουραζόταν υπερβολικά. Τονίζεται ότι το Αμερικανικό Νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης είναι από τα καλύτερα της Πόλης.

Εξ’ άλλου ο Πατριάρχης το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου θα μεταβεί στην Εύβοια όπου θα προστεί στους εορτασμούς του προσφάτως αγιοκαταταχθέντος Οσίου Ιακώβου (Τσαλίκη).

Παρών στις εκδηλώσεις αναμένεται να είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναγράφεται πως «με πολλή συγκίνηση και μεγάλη χαρά, αναγγέλλεται στο πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων ότι, συν Θεώ, το Σαββατοκύριακο των Αγίων Πάντων, 2 και 3 Ιουνίου 2018, στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος, θα πραγματοποιηθούν Εορταστικές Εκδηλώσεις, οι οποίες αφορούν στην επίσημη Αναγγελία του ιδιαιτέρως χαρμοσύνου και τιμητικού, για την Τοπική μας Εκκλησία, γεγονότος, της συναριθμήσεως μεταξύ των Αγίων της Εκκλησίας, του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών Ιακώβου του νέου ασκητού, του επονομαζομένου και ‘με συγχωρείτε’.

Οι Εκδηλώσεις αυτές, θα πραγματοποιηθούν με την τιμητική παρουσία, τόσον του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος και θα προσκομίσει στην Τοπική μας Εκκλησία, ως δώρο ουράνιο, την Πράξη της Πατριαρχικής Αγίας και Ιεράς Συνόδου, διά της οποίας επισφραγίστηκε η συνείδηση του Λαού του Θεού, περί της αγιότητος του Γέροντος Ιακώβου, αλλά και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, επικεφαλής Αρχιερέων της Εκκλησίας μας, Κληρικών και του πιστού Λαού του Θεού.

Οι Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια, σύμφωνα με το παρακάτω Πρόγραμμα:

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

18:15: Yποδοχή της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος

18:30: Μέγας Πατριαρχικός Εσπερινός στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος, στον οποίον θα χοροστατήσει η Α.Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, με την συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Ανάγνωση της Πατριαρχικής Συνοδική Πράξεως αγιοκατατάξεως του Οσίου Ιακώβου, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυΐδ.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

06:00: Εναρξη της Ακολουθίας του Ορθρου.

07:00: Αφιξη της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος.

08:00: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available