Καλή αρχή

Από την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Σικάγου κ. Ναθαναήλ Φωτογραφία: Μητρόπολη Σικάγου/Δημήτριος Πανάγος

Αυτό που πρόεκυψε από το χτεσινό δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα» για τη Μητρόπολη Σικάγου, για τις ανακατατάξεις, τους ελέγχους, την ανανέωση του Μητροπολιτικού συμβουλίου και των επιτροπών και το πλησίασμα του λαού είναι ότι ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ έχει κάνει καλή αρχή, διότι έπρεπε κάποτε να καθαρίσει και εκεί η κατάσταση.

Το οφείλει κατ’ αρχήν στον εαυτό του να γίνει σε βάθος έλεγχος των οικονομικών και σίγουρα και στον ομογενειακό μας λαό ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής πληρώνει για όλους και για όλα. Και είναι πολύ σωστό πως ο έλεγχος διενεργείται από εξωτερική ανεξάρτητη εταιρία, κι όχι από κάποιον ή κάποια εκ των ημετέρων για να βγει απλά ένα γράμμα πως όλα καλά κι όλα ωραία.

Εξυπνη η σκέψη και η πρωτοβουλία, η προσωπική επαφή με τους ανθρώπους στις κοινότητες, η συνομιλία μαζί τους και η επικοινωνία. Δεν είναι αρκετή μία τυπική επίσκεψη το πρωί της Κυριακής, η τέλεση Λειτουργίας, ο καφές, ίσως στα όρθια δυο κουβέντες με το συμβούλιο με το πάγιο αίτημα δώστε ρε παιδιά κάτι παραπάνω «δια τας ανάγκας της Εκκλησίας», το τσέπωμα του τυχερού κι άντε του χρόνου πάλι όπως κάνουν κάποιοι άλλοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι.

Ο Ναθαναήλ έχει καταλάβει πως πρέπει να αποκτήσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη του λαού, διότι δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από έναν λαομίσητο Επίσκοπο. Εκανε λοιπόν καλή αρχή και έτσι να συνεχίσει για να πάει μπροστά.

Θ.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available