Καλή επιτυχία

Ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Αντώνη Η. Διαματάρης προσερχόμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο (EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Kαλή επιτυχία
Ηταν 7 το απόγευμα της Δευτέρας. Είχα ανοιχτή (εντάξει, δεν κλείνει και ποτέ) την τηλεόραση και περίμενα τον Στέλιο Πέτσα, τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακοινώσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης. Ανέφερε τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και μετά πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών. Ανέφερε τον υπουργό Νίκο Δένδια και μετά πήγε στο υφυπουργείο Απόδημου Ελληνισμού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ένα όνομα πολύ οικείο σε εμένα: Αντώνης Διαματάρης. Είναι αλήθεια ότι αιφνιδιάστηκα. Βγήκα έξω από το γραφείο και πήγα να βρω τους άλλους συναδέλφους να δω αν άκουσαν και εκείνοι το ίδιο. Είχαν βγει και εκείνοι από τα γραφεία τους. Ναι δεν είχαμε κάνει λάθος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει τον εκδότη-διευθυντή μας για να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Απόδημου Ελληνισμού. Εκπληξη, χαρά, συγκίνηση, όλα μαζί, ανάμεικτα. Τα λόγια σε αυτές τις περιπτώσεις ακούγονται κοινότοπα. Εδώ όμως ισχύουν στο ακέραιο: δεν θα μπορούσε ο νέος Πρωθυπουργός να βρει πιο κατάλληλο και πιο ικανό πρόσωπο γι’ αυτή τη θέση. Εναν άνθρωπο που ως απόδημος και ο ίδιος αγαπάει την Ομογένεια και της έχει αφιερωθεί μέσα από την καριέρα του όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε εκδότης-διευθυντής του «Ε.Κ.».
Ολοι εμείς στην οικογένεια του «Ε.Κ.», την εφημερίδα που ο ίδιος ανέλαβε πριν από 40 χρόνια και από την οποία προφανώς και δεν φεύγει αλλά κάνει απλά ένα διάλειμμα, θέλουμε να του ευχηθούμε από καρδιάς να πετύχει στο έργο του – το πιστεύουμε ακράδαντα. Και να θυμάται βέβαια ότι ο «Ε.Κ.» θα είναι αυστηρός στην κρίση του, ακόμα και μαζί του. Κύριε Αντώνη, καλή επιτυχία. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available