Καμμένος σε Τσίπρα: Αν ζητιάνοι σαν εμέ δεν έχυναν το αίμα…

(EUROKINISSI/ΓΙANΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε αποστροφή του πρωθυπουργού, δεν έκρυψε την ενόχλησή του καθώς όπως είπε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός του είπε ότι “(ο Π. Καμμένος) χτίζει γέφυρες” τονίζοντας “δεν έχω δώσει τέτοιο δικαίωμα, πάω και τώρα σπίτι” και αφιέρωσε στον πρωθυπουργό στίχους ένα ποίημα για τον αγωνιστή του ’21, Ματρόζο, από τις Σπέτσες.

Όπως είπε, όταν ρακένδυτος ο Ματρόζος, έφθασε στο υπουργείο Ναυτικών και ζήτησε τον υπουργό Ναυτικών, αλλά δεν του επετράπη η είσοδος καθώς εθεωρήθη ζητιάνος, απάντησε λέγοντας “αν ζητιάνοι σαν εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα”.

“Να είσαι καλά” είπε στον Αλ Τσίπρα, ο Π. Καμμένος.

Προηγουμένως ο πρωθυπουργός είχε πάρει τον λόγο αμέσως μετά το πέρας της ομιλίας του Π. Καμμένου και επισήμανε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ “τέσσερεις φορές στη διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε, λες και κάποιος του το ζήτησε, ότι δεν έχει απλώσει γέφυρες στη διαπλοκή, στη ΝΔ”.

“Μου ήλθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός αγαπημένου ποιήματος που σας αφιερώνω κ. Καμμένε: Η “Πόλις” του Κωνσταντίνου Καβάφη. Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί”.

“Σας το αφιερώνω κυρίως γιατί πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια ίσως και σε λίγους μήνες εκείνο που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε τέσσερα χρόνια τώρα” τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε, μεταξύ άλλων ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ “αποκαθηλώνει ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του” και ότι θα ευγνωμονεί τον Αλ. Τσίπρα που αντελήφθη έγκαιρα τον πολιτικό σχεδιασμό του Π. Καμμένου “να ανατρέψει την κυβέρνηση που στήριξε επί τέσσερα χρόνια μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα, θα με ευγνωμονείτε που δεν επέτρεψα, που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Και θα με ευγνωμονεί πιστεύω και η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αριστεροί και δεξιοί, διότι με θάρρος, με τόλμη και αποφασιστικότητα προχώρησα μπροστά προκειμένου να λύσω ένα θέμα προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της πατρίδας. Αυτό έπραξα κ. Καμμένο σας ευχαριστώ πολύ”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available