Καμμένος στη ΔΕΘ για Συμφωνία Πρεσπών και ΕΛΒΟ

(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/KOSTAS VILLA)

ΑΘΗΝΑ. Δύο θέματα είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, στο πλαίσιο της ΔΕΘ: Η συμφωνία των Πρεσπών και η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ).

Ειδικότερα, «αν η συμφωνία έρθει στη Βουλή, δεν έχουμε τη λαϊκή εντολή να συνεχίσουμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση» επανέλαβε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε:

«Η πρώτη μου πρόταση προς τον Πρωθυπουργό θα είναι ο ελληνικός λαός να πάρει θέση με δημοψήφισμα, η δεύτερη επιλογή, είναι οποιαδήποτε συζήτηση να μετατεθεί μετά το τέλος της τετραετίας και η τρίτη θα είναι η προσφυγή στις κάλπες» συνέχισε ο κ. Καμμένος.

Επεσήμανε πάντως ότι «εμείς θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μπορέσουμε να μη φτάσουμε σε σύγκρουση».

«Μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους αυτή η συμφωνία. Σε αυτό δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω, ούτε θα κάνω ποτέ πίσω» επανέλαβε ο κ. Καμμένος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ωστόσο, είπε ότι «θα κάνουμε όλες εκείνες τις προσπάθειες που απαιτούνται για να φτάσουμε ως το τέλος μαζί» εννοώντας τη συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα.

Ο Υπουργός Αμυνας επιτέθηκε και κατά του εκκαθαριστή της ΕΛΒΟ, κατηγορώντας τον ότι «λειτουργεί ως εργαλείο των Γερμανών για να κλείσει την εταιρεία και να απολυθούν οι εργαζόμενοι».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι ο εκκαθαριστής σκόπιμα απέκλεισε τους Νοτιοαφρικανούς επενδυτές, οι οποίοι δεσμεύονται για τη διατήρηση όλων των εργαζομένων, για την άμεση λειτουργία της εταιρείας και για την καταβολή μεγάλου τιμήματος.

«Το κάνει επίτηδες. Αργεί να κάνει διαπραγμάτευση όπως υποχρεούται μετά τον διαγωνισμό, διότι λειτουργεί εις όφελος των Γερμανών που δεν θέλουν να λειτουργεί η ΕΛΒΟ», υποστήριξε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

«Ζητώ και από τα Μέσα Ενημέρωσης να διερευνήσετε τον ρόλο του εκκαθαριστή, εν ανάγκη να παρέμβει και η Δικαιοσύνη και να μπορέσουμε να οδηγηθούμε άμεσα στη λειτουργία της ΕΛΒΟ με οποιονδήποτε τρόπο. Η ΕΛΒΟ πρέπει να λειτουργήσει τώρα. Είναι εθνική ανάγκη να λειτουργήσει η ΕΛΒΟ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available