Καρλ Λιούις: «Ρατσιστής και μισογύνης» ο Τραμπ

Ο Carl Lewis (AP Photo/Moises Castillo)

ΛΙΜΑ. ΠΕΡΟΥ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ «είναι ρατσιστής και μισογύνης», δήλωσε ο θρύλος του στίβου Καρλ Λιούις (Carl Lewis) στο περιθώριο των Παναμερικανικών Αγώνων στη Λίμα, στους οποίους έχει προσκληθεί.

«Εχουμε έναν πρόεδρο που είναι ρατσιστής και μισογύνης, που δεν εκτιμάει κανέναν πέρα από τον εαυτό του», δήλωσε την Δευτέρα ο διάσημος αθλητής απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με την ισότητα μεταξύ των φύλων στον αθλητισμό.

«Βεβαίως και τάσσομαι υπέρ της μισθολογικής ισότητας στον αθλητισμό. Η μητέρα μου ήταν πρωτοπόρος, οι γονείς μου ήταν καθηγητές και μου δίδαξαν ότι όλος ο κόσμος αξίζει να έχει τις ίδιες ευκαιρίες», πρόσθεσε ο Καρλ Λιούις, ο οποίος έχει κερδίσει 9 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η κριτική αυτή γίνεται την ώρα που ο πρόεδρος Τραμπ κατηγορείται για άλλη μια φορά για ρατσισμό, μετά την δριμεία λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε στον Ελάιτζα Κάμινγκς έναν Αφροαμερικανό βουλευτή της Βαλτιμόρης, πόλη την οποία χαρακτήρισε μάλιστα «αηδιαστική, γεμάτη από αρουραίους και τρωκτικά».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available