Κατάθεση από τον ομογενή Ράινς Πρίμπους θέλει ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μόλερ

Ο κ. Ρόμπερτ Μόλερ. (AP Photo/J. Scott Applewhite, File).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Ρόμπερτ Μόλερ, ο ειδικός ανακριτικής που ερευνά την υπόθεση της ρωσικής παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές του 2016 είναι σε επαφές με τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου προκειμένου να λάβει καταθέσεις από νυν αλλά και πρώην στελέχη της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων είναι και ο μέχρι πρότινος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ο ομογενής Ράινς Πρίμπους.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Νew York Times» επικαλούμενη τρεις ανώνυμες πηγές οι οποίες γνωρίζουν το όλο ζήτημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μόλερ φέρεται να έχει ζητήσει από τον Λευκό Οίκο να έχει συγκεκριμένες συναντήσεις και παράλληλα  αν υπάρχουν σημειώσεις ή έγγραφα για τα πρόσωπα με τα οποία ενδιαφέρεται να μιλήσει.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μόλερ πρόκειται να ρωτήσει τους αξιωματούχους για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ  να απολύσει τον Μάιο από την ηγεσία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI) τον Τζέιμς Κόμεϊ.

Το θέμα αυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρό στο πλαίσιο των ερευνών του Μόλερ για το αν ο Πρόεδρος διέπραξε το αδίκημα της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης απολύοντας τον Κόμεϊ.

Από την πλευρά του, ο Τάι Κομπ, ειδικός σύμβουλος του Προέδρου, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στο δημοσίευμα αυτό της <New York Times> λέγοντας ότι απλά ότι «ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα του κ. Μόλερ».

Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, δεν είχε απαντήσει στο μήνυμα των δημοσιογράφων της «New York Times» να κάνει κάποιο σχόλιο στο εν λόγω δημοσίευμα που τον αφορά.

Το δημοσίευμα της «NYT» αναφέρει ότι οι συνεργάτες του κ. Τραμπ είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του κ. Μόλερ να μιλήσει με τον κ. Πρίμπους καθώς άτομα στο περιβάλλον του κ. Τραμπ λένε ότι ο τελευταίος δεν είχε πειστεί ότι ο ομογενής πρώην προσωπάρχης ήταν πιστός σε εκείνον.

Λίγο μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, ο κ. Πρίμπους είχε εμπλακεί σε μια σειρά από βασικές αποφάσεις που είχε λάβει ο εκλεγμένος πρόεδρος κατά την περίοδο της μετάβασής του στην εξουσία.

Ο κ. Πρίμπους εξάλλου, μπορεί δυνητικά να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με πράγματα που είχαν συμβεί και κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Πρίμπους μάλιστα εμφανίζεται να είναι στην ατζέντα του Πολ Μάναφορτ (του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ) την ίδια ημέρα του Ιουνίου του 2016 που ο Μάναφορτ και άλλοι αξιωματούχοι της καμπάνιας του Τραμπ είχαν πάρει μέρος σε μια συνάντηση με Ρώσους που ισχυρίζονταν ότι διέθεταν επιβαρυντικά στοιχεία για την Χίλαρι Κλίντον. Δεν είναι ξεκάθαρο, πάντως, αν ο κ. Πρίμπους και ο κ. Μάναφορτ συναντήθηκαν εκείνη την ημέρα.

Επίσης, ο κ. Πρίμπους φέρεται να έχει συναντηθεί με τον Κόμεϊ στον Λευκό Οίκο στις 8 Φεβρουαρίου, μια εβδομάδα δηλαδή πριν από την επαφή που είχε ο κ. Κόμεϊ με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, όταν ο τελευταίος του ζήτησε να σταματήσει την έρευνα για τον Φλιν.

Στη συνάντηση του κ. Κόμεϊ με τον κ. Πρίμπους ο πρώτος είπε στον δεύτερο για την πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία σε γενικές γραμμές απαγορεύει τις συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχους του Λευκού Οίκου και του FBI για έρευνες που είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει διευκρινιστεί αν ο κ. Πρίμπους μετέφερε αυτό το μήνυμα στον Πρόεδρο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *