Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για ψηφοθηρία σχετικά με το μέρισμα

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ.

ΑΘΗΝΑ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση με σκληρά λόγια καταγγέλλει την κυβέρνηση για ψηφοθηρία σε ό,τι αφορά την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για τη διανομή μερίσματος. Μάλιστα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι το 1,4 δισ. που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός ουσιαστικά είναι το μισό, καθώς το άλλο μισό δίνεται σε υποχρεώσεις του κράτους και δεν αποτελεί μέρισμα.

Ειδικότερα, ανώτατη πηγή της ΝΔ σε συζήτηση με δημοσιογράφους στο Στρασβούργο, όπου συνοδεύει τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι το μέρισμα είναι κατά βάση ύψους 700 εκατ. ευρώ.

«Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται σε κατεύθυνση με καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με τη λογική των επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε κόσμο από τη φτώχεια. Οχι να τους κρατάμε φτωχούς και να τους επιδοτούμε…».

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει «ναι» επί της αρχής και παράλληλα επαναφέρει τη συζήτηση επί της ουσίας.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει ότι «ο Πρωθυπουργός των φόρων πιεσμένος από τις αποκαλύψεις του σκανδάλου Καμμένου, ανακοίνωσε χθες ότι θα επιστρέψει στους πολίτες ένα ελάχιστο μέρος από τα δισ. που τους έχει υφαρπάξει και το 2017. Ο κ. Τσίπρας παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη.

Και για μια ακόμη μια φορά λέει ψέματα στους Ελληνες. Ισχυρίζεται ότι μοιράζει 1,4 δισ. ευρώ στους πολίτες, ενώ στην πραγματικότητα τα μισά από αυτά είναι η υποχρεωτική εφαρμογή της δικαστικής απόφασης επιστροφής των εισφορών στους συνταξιούχους και η έκτακτη επιδότηση της ΔΕΗ που αποτελεί ομολογία της ανικανότητάς του να την εξυγιάνει.

Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα, όλοι οι Ελληνες πια γνωρίζουν ότι προέρχονται από την ανελέητη φοροεπιδρομή που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια εκατομμύρια Ελληνες. Και όλα αυτά την στιγμή που η κυβέρνηση αυξάνει τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Κράτους και σκόπιμα έχει παγώσει την καταβολή νέων συντάξεων.

«Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο…».

«Ματαιοπονεί ο κ. Τσίπρας αν νομίζει ότι με τα αντίδωρα από τα λάφυρα της σκληρής φορολογίας, θα κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, και πρόσθεσε:

«Δεν δίστασε μάλιστα να εμφανίσει ως δήθεν μέρισμα, τις οφειλές του κράτους στους συνταξιούχους, για τις οποίες υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις, όσο και τις χρηματοδοτικές ανάσες στην ΔΕΗ που χρεοκόπησε η πολιτική τους. Οι πολίτες τον έχουν καταλάβει και του γυρίζουν την πλάτη. Συσπειρώνονται στην Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη και θα τον καταδικάσουν με την ψήφο τους στις εκλογές» αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Το ΚΚΕ έκανε λόγο για αισχρή εξαγγελία, ενώ το Ποτάμι ανέφερε πως «όταν ένας πολιτικός μοιράζει λεφτά, δεν τα μοιράζει από την τσέπη του. Τα λεφτά που ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει σήμερα ο κ. Τσίπρας, είναι από την τσέπη εκείνων που πασχίζουν καθημερινά να πληρώσουν τους αβάσταχτους φόρους του. Γι’ αυτούς ούτε κουβέντα! Η εξόντωση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται συστηματικά…».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *