Καταγγελίες σε βάρος του Φάγκερ του «60 Minutes»

O Jeff Fager (AP Photo/Richard Drew, File)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Τζεφ Φάγκερ (Jeff Fager), ο εκτελεστικός παραγωγός της εκπομπής «60 Minutes», που απολύθηκε την Τετάρτη υπό το βάρος αποκαλύψεων για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών από την πλευρά του, έστειλε ένα sms στην ανταποκρίτρια «CBS News», Ερικα Ντάνκαν, απειλώντας την σχετικά με την κάλυψη που έκανε το δίκτυο στην υπόθεσή του.

Την Κυριακή, η Ντάνκαν ζήτησε την άποψη του Φάγκερ για τους ισχυρισμούς τού «New Yorker», ότι είχε παρενοχλήσει γυναίκες υπαλλήλους του CBS.

«Αν επαναλάβεις αυτές τις ψευδείς κατηγορίες χωρίς καμία δική σου αναφορά για να τις υποστηρίξεις, θα είσαι υπεύθυνη για τη ζημιά μου», απάντησε ο Φάγκερ.

«Να είστε προσεκτικοί: Υπάρχουν άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους προσπαθώντας να με βλάψουν και αν μεταβιβάσετε αυτούς τους ζημιογόνους ισχυρισμούς χωρίς τη δική σας αναφορά για να τους υποστηρίξετε, αυτό θα γίνει ένα σοβαρό πρόβλημα».

Ο πρόεδρος του «CBS News», David Rhodes, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο Φάγκερ εγκατέλειψε την εταιρεία αμέσως, λέγοντας ότι είχε παραβιάσει την πολιτική της εταιρείας. Ο Φάγκερ δήλωσε ότι η σύμβασή του τερματίστηκε νωρίς «επειδή έστειλα ένα sms σε έναν από τους δικούς μας δημοσιογράφους τoυ ‘CBS’ απαιτώντας να είναι δίκαιος στην κάλυψη της ιστορίας». Δεν ονόμασε την Ντάνκαν.

«Η γλώσσα μου ήταν σκληρή και, παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι δέχονται σκληρές απαιτήσεις για δικαιοσύνη όλη την ώρα, στο ‘CBS’ αυτό δεν άρεσε», δήλωσε ο Φάγκερ. «Ενα τέτοιο σημείωμα δεν θα έπρεπε να οδηγήσει σε τερματισμό της σύμβασης μετά από 36 χρόνια, αλλά το έκανε».

Η Ντάνκαν αποκάλυψε το περιεχόμενο του κειμένου στο «CBS Evening News» την Τετάρτη.

Τον Ιούλιο, έξι πρώην υπάλληλοι της «CBS News» δήλωσαν στο «New Yorker» ότι ο Φάγκερ «άγγιζε υπαλλήλους με τρόπο που τους έκανε να αισθάνονται άβολα».

Το άρθρο ανέφερε ότι 19 σημερινές και πρώην υπάλληλοι είπαν ότι ο Φάγκερ επέτρεψε μια κουλτούρα που «προστατεύει την κακή συμπεριφορά».

Ο Φάγκερ αρνήθηκε έντονα όλες αυτές τις κατηγορίες. Συνέχισε να εργάζεται. Την Κυριακή, το «New Yorker» ανέφερε ότι μια νέα κατήγορος δήλωσε ότι «αισθάνθηκε υποχρεωμένη να μιλήσει επειδή απλά δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο Φάγκερ ήταν ακόμα εκεί». Η νέα αυτή καταγγελία στάθηκε αφορμή για την απομάκρυνση του Φάγκερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available