Καταντάει πλέον εκδίκηση

Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης που είχε (κακούργημα).

Πολλοστή αναίρεση κατά πολλοστής αθώωσης!

Οπως θα θυμούνται οι αναγνώστες του «Ε.Κ.», το αδίκημα που έχει αποδοθεί στον Ανδρέα Γεωργίου σχετίζεται με τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί, ότι το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας μας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής (μνημόνια).

Ετσι, για μία ακόμη φορά, καλείται το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, να επιληφθεί της υπόθεσης. Η Δικαιοσύνη δείχνει να αυτοαναιρείται διαρκώς στη συγκεκριμένη υπόθεση. Μέχρι να ικανοποιηθεί, άραγε ποιος;

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επανειλημμένα καταθέτουν υπέρ του Γεωργίου ή κάποιοι εντός Ελλάδας που πιθανώς να εποφθαλμιούν να καταστήσουν εκ νέου παιχνιδάκι στα χέρια τους την ΕΛΣΤΑΤ;

Στο θέμα έχει αναφερθεί πολλές φορές η εφημερίδα «Wall Street Journal». Και πριν ένα χρόνο είχε υπενθυμίσει ότι ανάμεσα σε αυτούς που ασκούν δριμεία κριτική στον κ. Γεωργίου είναι η οικονομολόγος Ζωή Γεωργαντά και ο σύμβουλος Νίκος Λογοθέτης, οι οποίοι τον κατηγορούν ως υποχείριο του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων, που τον χρειάζονταν για να δικαιολογήσουν την υπαγωγή της Ελλάδας σε χρόνια λιτότητας.

«Εάν αυτό δεν είναι προδοσία, τι είναι», είχε πει ο κ. Λογοθέτης πέρυσι στην τηλεόραση. Από την πλευρά της η κ. Γεωργαντά γράφει ότι το έλλειμμα της Ελλάδας όταν ξεκίνησε η κρίση ήταν το χαμηλότερο της Ευρώπης.

Ισχυρισμός που δύσκολα συμβιβάζεται με το φουσκωμένο σαν μπαλόνι χρέος, έγραψε πέρσι η αμερικανική εφημερίδα. Αρκεί να υπενθυμίσουμε τις προειδοποιήσεις τού τότε κεντρικού τραπεζίτη Γ. Προβόπουλου, πριν γίνουν οι εκλογές του 2009, που δεν συμβιβάζονται με το χαμηλότερο υποτίθεται έλλειμμα.

Οταν πέρυσι ο «Ε.Κ.» ρώτησε τον συνήγορο του κ. Γεωργίου γιατί ο καθηγητής δεν αντεπιτίθεται με μηνύσεις σε όσους για χρόνια τον ταλαιπωρούν με τις μηνύσεις τους, είπε ότι θα έπρεπε να διαμένει Ελλάδα και δεν το αντέχει πια οικονομικά.

Το θέμα με τον κ. Γεωργίου δεν είναι κομματικό ή ταξικό. Τον κυνηγούν και οι αριστεροί και οι κεντροδεξιοί. Το θέμα είναι μέχρι πότε η Ελλάδα θα κινείται σε συνωμοσιολογικά επίπεδα θεωρώντας ότι η Ευρώπη την υποβάλλει σε λιτότητα και όχι ότι επείγει ο εκσυγχρονισμός της.

Δυστυχώς, αιωρείται πάντα στην Ελλάδα μία πολιτική και δικαστική σύγχυση και ο κ. Γεωργίου είναι ένα από τα πολλά θύματά της…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available