Κατασχέθηκαν δεκάδες φορτηγά ομογενούς που φέρεται να χρωστά εκατομμύρια δολάρια (βίντεο)

Φωτογραφία: ABC7NY/ YouTube

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες φορτηγά (κινητά καταστήματα πώλησης παγωτών) κατασχέθηκαν την Τετάρτη από τις Αρχές στο Κουίνς, με τον ομογενή ιδιοκτήτη να κατηγορείται πως χρωστά εκατομμύρια δολάρια.

Τα αυτοκίνητα ανήκουν στην εταιρεία «New York Ice Cream», της οποίας ιδιοκτήτης είναι Δημήτριος Τσίρκος (Dimitrios Tsirkos) και φέρεται να είχαν δεχτεί μεγάλα πρόστιμα για μία σειρά από παραβάσεις, όπως υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση κόκκινων φαναριών και παράνομη χρήση των λεωφορειολωρίδων.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «New York Post», καθένα από τα 46 φορτηγά που κατασχέθηκαν φέρεται να είχαν δεχτεί πρόστιμα άνω των $10.000.

Οι Αρχές του Λονγκ Αϊλαντ αναφέρουν πως ο Τσίρκος δημιουργούσε νέες εταιρείες στις οποίες μεταβίβαζε τα φορτηγά του, αποφεύγοντας έτσι να πληρώνει τα πρόστιμα τα οποία του είχαν επιβληθεί.

Η αγωγή, η οποία στρέφεται και κατά των Αθανασίου Φωτινακόπουλου (Athanasios Fotinakopoulos), Ελένης Φωτινακοπούλου (Eleni Fotinakopoulos), Θωμά Δαλαγεώργου (Tommy Dalageorgos), Μιχάλη Βασιάδη (Michael A. Vasiadis) και Αντωνίου Τσατσαρού (Antonio Tsatsaros), κατονομάζει 100 εταιρείες με διαφορετικά ονόματα, οι οποίες όλες ήταν υπό τον έλεγχο του Τσίρκου.

Τα οχήματα βρίσκονται στο γραφείο του Σερίφη και για να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες του θα χρειαστεί να πληρώσουν όλο το ποσό που χρωστούν συν πρόσθετο πρόστιμο.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο Τσίρκος και οι συνεργάτες του διωχθούν ποινικά, σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.

Πoλλά τα προβλήματα για τον Τσίρκο

O ιδιοκτήτης της «New York Ice Cream», ζει σε ένα μεγάλο και πολυτελές σπίτι στο Φλάσινγκ, της Νέας Υόρκης, αναφέρει η «Post».

Ενας ένοικος που διαμένει σε ένα από τα έξι σπίτια σε κτίριο αξίας $710.000, το οποίο ανήκει στον Τσίρκο και βρίσκεται στο Γουντσάιντ, δηλώνει στη Νεοϋορκέζικη εφημερίδα πως είναι γεμάτο με ποντίκια. «Ερχονται μέσα στη νύχτα και δεν μπορώ να κοιμηθώ», ανέφερε ο ένοικος, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του φοβούμενος αντίποινα. Επίσης, δήλωσε πως ο Τσίρκος δεν διορθώνει τις βλάβες της κατοικίας ως οφείλει να κάνει. «Πιστέψτε με, είναι πολύ κακός», λέει.

Ο Λάζαρος Τσίρκος (Lazaros Tsirkos), 25 ετών, εκμυστηρεύεται πως έχει να μιλήσει δύο χρόνια στον πατέρα του. «Στην πραγματικότητα δεν μιλάω στον πατέρα μου», είπε. «Δεν μιλάμε γιατί έγιναν πολλά πράγματα καθώς μεγάλωνα».

Πατέρας και γιος είχαν δεχτεί μήνυση εναντίον τους λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος, στο οποίο εμπλέκονταν ένα όχημα που ανήκε στον Τσίρκο τον πρεσβύτερο.

Στο σπίτι του εμπόρου παγωτών μπορεί κανείς να διακρίνει μια μεγάλη μεταλλική πύλη, ενώ η πρόσοψη είναι διακοσμημένη με έναν ήλιο και τα γράμματα Δ και Τ στα ελληνικά, μονογράμματα για το πρώτο γράμμα στο όνομα και το επώνυμό του.

Οι αναρτήσεις του στο Facebook δείχνουν έναν άντρα περιποιημένο με μαύρα κατσαρά μαλλιά να διασκεδάζει με τους φίλους και την οικογένειά του, να ποζάρει μπροστά σε ένα από τα φορτηγά του και να χορεύει σε μια αίθουσα, στο πάτωμα της οποίας είναι πολλά μετρητά, σημειώνει η «Post». Ο Τσίρκος χώρισε με την πρώτη του σύζυγο, την Κυριακή Τσίρκου (Keriake Tsirkos), το 2001, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα. Πλέον είναι παντρεμένος με την Nektaria Otta (Νεκταρία Οτα).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available