Κατηγορείται για λογοκλοπή πρώην αρχισυντάκτρια της «NYT»

H Jill Abramson (AP Photo/Evan Agostini, File)

ΝΕΑ ΥΟΚΡΗ. Η πρώην αρχισυντάκτρια της «ΝΥΤ», Τζιλ Αμπραμσον (Jill Abramson), βρίσκεται αντιμέτωπη με λογοκλοπή στο νέο της βιβλίο όπου εξετάζει εξονυχιστικά τη βιομηχανία των Μέσων Ενημέρωσης, έγραψε η «Wall Street Journal».

Ο ανταποκριτής του «Vice News» Μάικλ Μούνιχαν (Michael Moynihan) το βράδυ της Τετάρτης ανήρτησε στο τουίτ κείμενα από το νέο βιβλίο της κας Αμπραμσον «Εμποροι της Αλήθειας: Η επιχείρηση των νέων και ο αγώνας για γεγονότα» («Merchants of Truth: The Business of News and the Fight for Facts,» που φαίνονταν σχεδόν όμοια με προηγούμενες δημοσιεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των περιοδικών «New Yorker» και «Τime Out».

Σε αυτά τα τουίτ, ο κ. Μούνιχαν έδωσε προσοχή σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο που περιέγραψε ένα άρθρο από τον Gavin McInnes, έναν από τους συνιδρυτές του «Vice», για τους νέους φιλελεύθερους.

Η περιγραφή της κας Αμπραμσον καθρεπτίζει ένα κείμενο από μία φοιτητική έκδοση ονόματι «Ryerson Review of Journalism» σχεδόν λέξη προς λέξη με μικρές διαφοροποιήσεις από τη δομή του αρχικού κειμένου.

Ενα άλλο τουίτ του κ. Μούνιχαν περιείχε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της κας Αμπραμσον που περιγράφει τον εκτελεστικό διευθυντή του «Vice» Jason Mojica που είναι σχεδόν ολόιδιο με ένα άρθρο από το «Time Out».

Η εφημερίδα «Wall Street Journal» είδε τα αποσπάσματα αυτά και επιβεβαίωσε την ομοιότητα.

Η κα Αμπραμσον δεν πίστωσε καμία από τις εκδόσεις στο κείμενο του βιβλίου της αν και το χειρόγραφο περιέχει εκτενείς σημειώσεις στο περιθώριο. Κάποια από τα κομμάτια που ανήρτησε ο κ. Μούνιχαν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από το «New Yorker» είχαν αναφερθεί σε κάποιες σημειώσεις αλλά χωρίς ευθεία αναφορά στα αποσπάσματα που επισημαίνει ο κ. Μούνιχαν.

Η ίδια, μιλώντας στο «Fox News Wednesday», υπερασπίστηκε το έργο της ότι «ασφαλώς και δεν έκανε λογοκλοπή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available