Κεραυνός εν αιθρία στον Παναθηναϊκό

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης. Φωτογραφία: Ευρωκίνηση.

«Βόμβα» για το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού έριξε ο Γιώργος Δώνης, στην καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξή του στη NOVA, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές για εσωτερικές έριδες, πρόβλημα επικοινωνίας και «στρατηγικής» με τη διοίκηση και ομάδα που δεν χτίζεται με τα δικά του «θέλω», αλλά με τα «θέλω» άλλων.

Αφορμή στην εκκίνηση της συγκεκριμένης κουβέντας, στάθηκε η ερώτηση που δέχθηκε για το ενδεχόμενο απόκτησης του στόπερ του Αρη, Φραν Βέλεθ, με τον 50χρονο τεχνικό να απαντάει: «Πρώτα απ’ όλα δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να σχολιάσω παίκτες άλλων ομάδων ειδικά στην Ελλάδα. Στη θέση του Βέλεθ έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Δεν είναι προτεραιότητα της ομάδας η θέση του στόπερ. Επειδή διανύω τη δεύτερη σεζόν μου στην ομάδα και δεν είμαι ο επαγγελματίας προπονητής, που ήρθε να βγάλει το ψωμί του από τον Παναθηναϊκό. Είμαι παιδί της ομάδας και έχω την υποχρέωση να ενημερώνω και τον κόσμο για κάποια πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να μπει η ομάδα σε έναν σωστό δρόμο και να κοιτάει πιο ψηλά. Οταν γίνονται λάθη στο παρελθόν, πρέπει να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Οταν τα επαναλαμβάνουμε, η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Πιστεύω ότι όλες οι κανονικές και μεγάλες ομάδες, χτίζονται με τα ‘θέλω’ των προπονητών. Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκπαιδεύσω τους παίκτες και να κάνω επιλογές που θα ανεβάσουν την ομάδα. Εγώ δεν είμαι εδώ για να ακολουθήσω τις ιδέες και τις επιλογές των άλλων. Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να συνεχίσει να ζει απρόβλεπτες καταστάσεις. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να οδηγείται με σταθερότητα στην εξέλιξη. Το τι θα συμβεί τις επόμενες μέρες πάνω σε αυτό που λέω, δεν μπορώ να το προδικάσω. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος».

Για το αν το ξέσπασμά του αφορά τη διαφαινόμενη απόκτηση του Βέλεθ ή κάποια άλλη μεταγραφή: «Δεν αφορά τον Βέλεθ. Αφορά συγκεκριμένα τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Εχει να κάνει με πράγματα που ζω στην ομάδα. Είμαι ένας άνθρωπος που θέλω να προστατεύσω τη δουλειά μου και τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα πρέπει να χτίζεται με τα θέλω τα δικά μου κι όχι άλλων. Το τι θα γίνει, θα φανεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το αν υπάρχει θέμα επικοινωνίας με τον Τσάβι Ρόκα: «Είναι θέμα επικοινωνίας με το διοικητικό κομμάτι. Δεν θα το κάνω προσωπικό με τον Τσάβι Ρόκα».

Για το αν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης: «Δεν αφήνω κανένα ενδεχόμενο. Είμαι ξεκάθαρος. Ενα θέμα που είναι πολύ σημαντικό και αφορά λάθη του παρελθόντος, εγώ δεν πρόκειται να τα αφήσω. Αυτό αφορά την επικοινωνία του σταφ με τη διοίκηση».

Για το αν θα ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες: «Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω. Το βγάζω προς τα έξω, γιατί αφορά την ομάδα μου, τον Παναθηναϊκό».

Για το αν έχει μιλήσει στους παίκτες: «Οχι, δεν έχω μιλήσει στους παίκτες. Δεν ήθελα να το επικοινωνήσω».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος αναστάτωσης εντός ομάδας με τις δηλώσεις του: «Αυτό δεν το ξέρω. Αυτοί που προκαλούν την αναστάτωση, αυτοί θα πρέπει να μιλήσουν».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Βαγιαννίδη: «Διαφωνώ και στη συγκεκριμένη διαχείριση και δεν αφορά τον μικρό. Είναι χαρά μου να βλέπω νέους με προοπτική με εξελίσσονται. Οπως ο Γιώργος κι άλλα παιδιά. Το καταλαβαίνω για τον Τύπο, αλλά στον τρόπο διαχείρισης της ομάδας, εγώ διαφωνώ. Δεν μπορεί μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός να εγγυάται συμμετοχές σε νέους. Είναι αδιανόητο. Κάποιος πρέπει να προσπαθεί και να κερδίζει τις συμμετοχές του. Αλλιώς να υπογράφαμε συμβόλαια με εγγυημένες συμμετοχές. Αυτό δεν γίνεται σε καμία μεγάλη ομάδα στον κόσμο. Αιτία του κακού είναι ο τρόπος λειτουργίας. Εγώ διαφωνώ. Ελλειψη σεβασμού ίσως και προς το πρόσωπο μου θα έλεγα. Εγώ πάντα μιλάω όπου κι αν είμαι με τον ιδιοκτήτη της ομάδας. Αυτό όμως αφορά τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Θα φανεί. Εγώ ανοίγω το θέμα για να είναι ξεκάθαρη η θέση μου. Πρέπει να προστατέψω τη δουλειά μου, αλλά και την ομάδα. Δεν έχω πάρει οριστικές αποφάσεις απλά ήθελα ο κόσμος του Παναθηναϊκού να γνωρίζει ποια είναι τα δεδομένα».

Για το ματς με τον Αστέρα: «Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο παρά τις απουσίες. Κάποια παιδιά που θα μπουν να παίξουν και να πιάσουν την ευκαιρία».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available