Κετσπάγια: Ομάδα να φέρει τίτλους

Ο Τιμούρ Κετσπάγια.

Πολύ σημαντική ημέρα η Παρασκευή για την Ανόρθωση καθώς παρουσιάστηκε στον πάγκο της ομάδας ο Τιμούρ Κετσπάγια.
Ειπώθηκαν πολλά στην παρουσίαση με τον Γεωργιανό τεχνικό να αναφέρει πολλά πράγματα και να απαντάει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Μίλησε επίσης ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ευγένιος Χαμπουλάς καθώς και ο μεγαλομέτοχος της Ανόρθωσης Χρίστος Πουλαΐδης.

Οι δηλώσεις:
Η τοποθέτηση του κ. Πουλλαΐδη: «Θέλω να συγχαρώ τον Ευγένιο Χαμπουλλά ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της ποδοσφαιρικής εταιρείας και είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθει με βαθμό άριστα».
Τα λόγια του κ. Χαμπουλλά: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Πουλλαΐδη για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο μου αλλά και γενικότερα τα μέλη της διοίκησης και τον κόσμο. Επέστρεψα στα διοικητικά μετά από διακοπή σχεδόν εννέα χρόνων. Η Ανόρθωση έχει μέλλον, έχει δυνάμεις οι οποίες θα ενωθούν και θα προχωρήσουν για επίτευξη όλων των στόχων. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που με την επιστροφή μου ξανασυναντιούνται οι δρόμοι μας με τον Τιμούρ Κετσπάγια τον οποίο πάντοτε εκτιμούσα απεριόριστα. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε φέτος με σκληρή δουλειά και απόλυτη συνεργασία να επαναφέρουμε την Ανόρθωση εκεί που πρέπει».

Τα λόγια του Τιμούρ Κετσπάγια: «Δεν ξεκινάω κάτι καινούργιο, θα συνεχίσω απ’ εκεί που είχα μείνει. Δεν θα έλεγα ότι οι συνθήκες είναι διαφορετικές, πάντα υπήρχαν προβλήματα. Αλλά η Ανόρθωση έβρισκε τους τρόπους να πάει μπροστά. Δεν έχω μάθει να παίζω έτσι και να κοροϊδεύω τον κόσμο. Με την στήριξη αυτών των ανθρώπων που είναι γύρω στην ομάδα, θα φτιάξουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Για να φέρουμε τους τίτλους πάλι πίσω. Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη».

Και στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις:
Για τις αλλαγές στο ρόστερ: «Σίγουρα θα γίνουν αλλαγές. Εχει γίνει κάποια δουλειά. Δεν είναι σωστό να μιλούμε για αυτά τώρα. Αύριο παίζει η ομάδα. Μέχρι να αρχίσει η δουλειά σε 90% θέλουμε να είναι συμπληρωμένο το ρόστερ. Εχουμε πολύ μεγάλη θέληση να περιμένουμε αυτά που περιμένει ο κόσμος της Ανόρθωσης. Σίγουρα το αγωνιστικό κομμάτι ανήκει σε μας και το οικονομικό στον κ. Πουλλαΐδη και τη διοίκηση της ομάδας».
Αν θα είναι διαφορετικοί οι στόχοι της Ανόρθωσης τη νέα σεζόν σε σχέση με τη μεθεπόμενη: «Θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι που παίζω. Προβλήματα είχαμε και πριν από χρόνια αλλά έχω υψηλούς στόχους. Από όταν ήμουν ποδοσφαιριστής είχα ψηλούς στόχους. Να πω ότι χρειάζεται χρόνος, στην Κύπρο δεν υπάρχει χρόνος. Η ομάδα κάθε χρόνο έχει πρωταγωνιστικούς στόχους, θα δείξει που θα καταλήξουμε. Είμαι αισιόδοξος».
Αν νοιώθει ότι υπάρχει πίεση: «Η πίεση πάντα υπάρχει. Μου αρέσει να βάζω ψηλούς στόχους. Ηρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Ο στόχος μου είναι να κερδίζω και το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Αυτό θα προσπαθήσω να πετύχω. Για αυτό θα προσπαθήσω να δουλέψω».
Αν είναι πλεονέκτημα που δεν θα αγωνιστεί φέτος η Ανόρθωση στην Ευρώπη: «Εχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας γιατί δεν παίζουμε στην Ευρώπη. Θα κάνουμε καλή προετοιμασία για να είμαστε έτοιμοι».
Για τη φιλοσοφία του: «Αν μου έλεγε κάποιος να διαλέξω μεταξύ του αποτελέσματος και του καλού ποδοσφαίρου θα επέλεγα το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι που φέρνει την ηρεμία, τα λεφτά και τους τίτλους».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος πιστεύει πολύ στον ίδιο: «Είναι μεγάλη ευθύνη για μένα γιατί ξέρω τι περιμένει ο κόσμος από μένα και την Ανόρθωση. Ξέρω ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει».

Αν θα φέρει «μεγάλους» παίκτες στην Ανόρθωση: «Εχουμε βρει κάποιους παίκτες αλλά δεν θέλουμε να μπούμε τώρα σε αυτή τη διαδικασία. Τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες. Εγώ ποτέ δεν κοιτούσα τα μεγάλα ονόματα. Δεν είχαμε φέρει μόνο μεγάλα ονόματα στο παρελθόν στην Ανόρθωση. Είχαμε βρει παίκτες που αγωνίζονταν και στην Κύπρο οι οποίοι πρόσφεραν πάρα πολλά. Δεν θέλω να φέρω κάποιους παίκτες στην Κύπρο για τουρισμό. Θέλω να φέρω παίκτες που να έχουν όρεξη να παίξουν ποδόσφαιρο».

Για μπάτζετ: «Δυστυχώς με τα σημερινά δεδομένα, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο άθλημα αλλά και επιχείρηση. Οταν μπορείς να ξοδέψεις περισσότερα λεφτά σημαίνει ότι μπορείς να φέρεις καλύτερους παίκτες. Ομως μπορείς να φέρεις καλούς παίκτες και με λίγα λεφτά. Το κάναμε με επιτυχία στο παρελθόν. Αυτό εξαρτάται από το πόσο καλά ξέρεις το κυπριακό ποδόσφαιρο».

Για το πως βλέπει τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος με 12 ομάδες: «Είναι καλό το πρωτάθλημα με 12 ομάδες όμως αν ήταν με 10 ομάδες θα ήταν ακόμα καλύτερα».
Για τον αριθμό των μεταγραφών: «Δεν πιστεύω ότι θα φτάσουμε σε διψήφιο αριθμό μεταγραφών. Εχει παιχνίδι αύριο. Να τελειώσουμε αυτό το παιχνίδι και μετά θα έχουμε πολύ χρόνο για να δουλέψουμε σε αυτό το κομμάτι. Ελπίζω ότι αυτοί που θα έρθουν να βοηθήσουν την ομάδα».
Για την κάρτα φιλάθλου: «Εβγαλα και εγώ κάρτα, πήγα στο παιγνίδι, δεν με συνέλαβε κανένας. Δεν έχω καταλάβει κάτι, ούτε αν είναι θετικό ούτε αν είναι αρνητικό. Πήγαν κάποιοι εκεί με έβρισαν, πέρασα καλά, έφυγα μια χαρά από το γήπεδο».

Ερώτηση σε Πουλλαΐδη για το πως προσέγγισε τον Κετσπάγια: «Υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση με τον Τιμούρ. Την πρώτη φορά τον κάλεσα για σουβλάκια και δεν του πρόσφερα δουλειά. Τη 2η φορά του λέω δεν θα σου δώσω σουβλάκια αλλά δουλειά. Διάλεξε την Ανόρθωση γιατί την αγαπάει ο Τιμούρ όπως την αγαπούμε όλοι μας».
Ξανά ερώτηση στον Κετσπάγια: Αν νοιώθει πιο έμπειρος τώρα: «Εμαθα πολλά πράγματα μετά που έφυγα από Πρόεδρος. Πολύ περισσότερα απ’ όταν ήμουν Πρόεδρος. Εμείς θέλουμε να αγκαλιάζουμε το ποδόσφαιρο με υγεία. Ολο το οικοδόμημα μας πρέπει να βγάζει υγεία. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε καλά πράγματα σ’ αυτό τον τομέα».

Για την αλλαγή στην προεδρία της ΚΟΠ: «Μίλησα με την ΚΟΠ. Βλέπω να πνέει ένας νέος αέρας στην ΚΟΠ. Βλέπω από τον Πρόεδρο τον κύριο Κούμα να θέλουν να αλλάξουν πράγματα. Μ’ έχουν πείσει γι’ αυτό. Τα πράγματα θα πάνε καλά. Ο Τιμούρ μπορεί να κάνει πολλά στην Ανόρθωση. Αλλά είναι και οι άλλοι παράγοντες. Οι εξωδιοικητικοί, το οικονομικό. Με την εμπειρία του κυρίου Χαμπουλλά, θα ελέγξουμε τα πράγματα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available