Κηδεύεται τη Δευτέρα στο Χάρτφορτ ο Ιωάννης Τσάκαλος

ΒΟΣΤΩΝΗ. Κηδεύεται σήμερα, Δευτέρα, στις 11 το πρωί, από τον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου του Χάρτφορτ του Κονέκτικατ ο ομογενής επιχειρηματίας Ιωάννης Τσάκαλος, 86 ετών, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του με μία σφαίρα στο κεφάλι, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ» στις 24 Δεκεμβρίου 2013.
Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην πόλη Κιν του Νιου Χαμσάιρ στις 29 Ιουνίου του 1926 και ήταν το μόνο αγόρι του ζεύγους Κωνσταντίνου και Καλλιόπης Τσάκαλου, οι οποίοι είχαν πέντε θυγατέρες. Εντάχθηκε στον αμερικανικό στρατό ως αλεξιπτωτιστής όπου υπηρέτησε με υψηλό εθνικό αίσθημα και διακρίθηκε για τη γενναιότητά του καθότι συμμετείχε σε αποστολές υψηλής διακινδύνευσης κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ηταν απόφοιτος του τεχνολογικού Κολεγίου Bradford Durfee από το οποίο έλαβε το δίπλωμα του μηχανικού υφαντουργίας το 1951. Νυμφεύθηκε την Ρίτα Μπαρανόφσκι που γνώρισε κατά τη φοίτησή του στο Λύκειο του Middletown με την οποία παρέμειναν παντρεμένοι επί 59 χρόνια και η οποία απεβίωσε λίγες μέρες πριν την Εορτή των Ευχαριστιών και συγκεκριμένα στις 21 Νοεμβρίου.
Ο αείμνηστος αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένειά του για την οποία συνήθιζε να λέγει πως «χωρίς οικογένεια δεν έχεις τίποτε, η οικογένεια είναι το παν». Ηταν αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στον τομέα των επενδύσεων και των ακινήτων, και εργαζόταν με κέφι και μεράκι μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του. Δεν έδειχνε ποτέ σημάδια κόπωσης και πάντοτε η προσωπικότητά του αντανακλούσε την προσωπικότητα ενός μεγάλου ανθρώπου, ο οποίος είχε ευαίσθητη καρδιά. Μαζί με την σύζυγό του Ρίτα αισθανόταν την υποχρέωση να δίνουν σ’ εκείνους οι οποίοι είχαν ανάγκη και ιδιαίτερα στα παιδιά στην πόλη Τσέρφιλντ του Νιου Χαμσάιρ όπου διατηρούσαν μεγάλη οικία και επισκεπτόταν τακτικά, ενώ δεν ήθελαν να γνωρίζει κανείς για τις φιλανθρωπικές τους πράξεις.
Καταλείπει τις τέσσερις θυγατέρες τους μετά των συζύγων και παιδιών τους. Το σκήνωμά του τέθηκε σε κοινό προσκύνημα, χτες Κυριακή, το εσπέρας, στο νεκροπομπείο Carmon Windsor Funeral Home.
Εν τω μεταξύ, πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τον θάνατό του. Τον αείμνηστο Ιωάννη Τσάκαλο βρήκε νεκρό το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου, μία από τις τέσσερις κόρες του. Ο αείμνηστος ζούσε στην πόλη Γουίνδσορ του Κονέκτικατ, αλλά διατηρούσε και σπίτι στην πόλη Τσέστερφιλντ του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο φωτοστόλιζε κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων με ένα και πλέον εκατομμύριο λαμπιόνια, όπως είχε κάνει και φέτος. Χιλιάδες επισκέπτες περνούσαν και θαύμαζαν το σπίτι κομίζοντας είδη διατροφής και δωρεές για τους έχοντες ανάγκη πολίτες, η διανομή των οποίων γινόταν μέσω της Τράπεζας Διανομής Τροφίμων Joan’s Food Pantry.
Οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να έχουν ή να μην επιθυμούν μέχρι στιγμής να αναφερθούν σε κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο αναφορικά προς τα πού στρέφονται οι υποψίες τους, γι’ αυτό και με ανακοίνωσή τους ζητούν τη συνεργασία και βοήθεια των πολιτών τόσο στην πόλη Γουίνδσορ του Κονέκτικατ, όσο και στην πόλη Τσέστερφιλντ του Νιου Χαμσάιρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available