Κηδεύτηκε στην πατρίδα του ο Bakari Henderson που έχασε τη ζωή του στη Ζάκυνθο

Ο Μπακάρι Χέντερσον (αριστερά), με τον φίλο του Travis Jenkins το 2016. Provided Photo/John Gramlich via AP.

OΣΤΙΝ, ΤΕΞΑΣ. Κηδεύτηκε ο Αμερικανός τουρίστας, Bakari Henderson, που ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου στο Λαγανά Ζακύνθου όπου έκανε διακοπές. Η κηδεία του έγινε από το γραφείο κηδειών στο νεκροτομείο King-Tears στο Οστιν του Τέξας, ενώ η Νεκρώσιμη Ακολουθία τελέστηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου στην Εκκλησία των Βαπτιστών Greater Mount Zion.

Ο 22χρονος Μπακάρι Χέντερσον, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα στις 7 Ιουλίου έξω από ένα μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου, ενώ είναι σοκαριστικές οι μαρτυρίες που περιγράφονται στη δικογραφία και ορισμένες από τις οποίες δημοσιεύονται παρακάτω.

Ο Χέντερσον είχε πρόσφατα αποφοιτήσει με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Οστιν και στην Ελλάδα είχε μεταβεί για μία σειρά φωτογραφήσεων για να ξεκινήσει δική του σειρά ρούχων, σύμφωνα με την οικογένειά του. Οι φίλοι του τον περιέγραψαν σαν έναν άτομο με χιούμορ και πολύ φιλικό.

«Ηταν το είδος του ανθρώπου που πραγματικά κάνει φιλίες όπου πάει», ανέφερε μιλώντας στο «Associated Press» ο παιδικός φίλος του Τζον Γκράμλικ. «Δεν είναι ο επιθετικός χαρακτήρας ή που προκαλεί κάτι», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Θεόδωρος Χρονόπουλος, είχε δηλώσει ότι η αιτία του επεισοδίου δεν ήταν σαφής, αλλά ότι ξεκίνησε λίγο μετά από μία σέλφι φωτογραφία που τράβηξε ο Χέντερσον με μία σερβιτόρα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *