«Κιτρίνισε» το Μπρονξ

Το διοικητικό συμβούλιο της Δόξας ΝΥ. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

Στην αίθουσα της Ζωοδόχου Πηγής στο Μπρονξ ήταν όλη η ποδοσφαιρική Ομογένεια, τιμώντας έναν πολύ ιστορικό και με τεράστια προσφορά Σύλλογο, τη Δόξα Νέας Υόρκης. Το γλέντι ήταν πολύ όμορφο, πολύ οικείο από τους ανθρώπους που ίδρυσαν το σύλλογο μέχρι τις επιχειρήσεις που σήμερα στηρίζουν τον σύλλογο.

Το τιμώμενο πρόσωπο ο Γεώργιος Εγγλέζος, ο Γιάννης Μάνεσης στη μέση, ο πρόεδρος της Δόξας Παναγιώτης Λεγάκης. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

Η Δόξα στην εκδήλωση έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά, τίμησε τους ανθρώπους της, τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν με την ίδρυση του ποδοσφαιρικού σωματείου το 1962-1963 και συγκεκριμένα τον Γιάννη Σταυρό, τον Γιώργο Τζουλάφη, τον Κώστα Δόλογλου και τον μετέπειτα Γιώργο Εγγλέζο, έναν ποδοσφαιριστή που πολλές ομάδες θα ήθελαν να τον είχα στο δυναμικό του, όμως η Δόξα είχε την χαρά και την τιμή.
Επίσης την τιμητική του είχε ένα άλλο μεγάλο στέλεχος του συλλόγου που όποτε του ζητήθηκε δίνει απλόχερα τη βοήθειά του, και φυσικά αναφερόμαστε στον κ. Κωστακόπουλο.
Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

Το γλέντι ξεκίνησε με τον τρόπο που μόνο η Δόξα ξέρει να τιμά τους ανθρώπους που «έφυγαν» από το Σύλλογο και πήγαν στην ομάδα των… αγγέλων. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αείμνηστου ποδοσφαιριστή, παράγοντα και βέβαια ιδρυτή της ποδοσφαιρικής ομάδας Τάκη Μπάλλα ο οποίος ήταν ενεργό στέλεχος της κοινότητας της Ζωοδόχου Πηγής. Την πλακέτα παρέλαβε μέσα σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση ο αδερφός του Λευτέρης Μπάλλας, ένας εξίσου πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής της εποχής εκείνης της Δόξας. Για το Τάκη Μπάλλα μίλησε η ζωντανή ιστορία του ομογενειακού ποδοσφαίρου, ο κορυφαίος ομογενής αθλητικογράφος, Νίκος Νοταρίδης όπως και πολλοί άλλοι που ήταν εκεί.

Επίσης η «κιτρινόμαυρη» βραδιά ήταν αφιερωμένη στον -επίσης- αείμνηστο Βασίλειο Μητσιάλη ο οποίος και αυτός, με τη σειρά του, πρόσφερε, πάντα απλόχερα, τη βοήθειά του.

Ο Δημήτριος, ο Σπύρος και ο Βασίλειος Αργυρός. Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών όλη η ποδοσφαιρική Ομογένεια. Παράγοντες από τον Γκρικ Αμέρικαν με επικεφαλής τον πρόεδρο Γιάννη Πασχάλη και τον Αλέξη Αρβανίτη, από την ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου ο Θέμης Δάουλας. Μέλη του Συνδέσμου του Ολυμπιακού ΝΥ με επικεφαλής τον πρόεδρό Θεόδωρο Μένη, τον εκπρόσωπο του συνδέσμου ΑΕΚ Νέας Υόρκης Γιάννης Γιωτίτσα, ο οποίος μάλιστα, προσέφερε και επιταγή 250 δολαρίων για την ενίσχυση του συλλόγου του συνδέσμου Αρης Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Δημητριάδη και πολλοί πολλοί άλλοι. Η βραδιά της Δόξας έκλεισε με τον Γιάννη Αργυρό να ευχαριστεί όλο τον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση και όπως πάντα λέει «Δόξα έως την επόμενη φορά».
Φωτογραφία: Δόξα ΝΥ.

• Στα των αγώνων της «κιτρινόμαυρης» ομάδα η Δόξα είναι με το ένα πόδι για τη 2η κατηγορία του Κοσμοπόλιταν Λιγκ μετά την ήττα της με 2-0 από την Zum Schneider. Ηττα με 4-1 και για τη δεύτερη ομάδα της Δόξας, ενώ οι «θρύλοι» των «μαυραετών» με το εκτός έδρας 4-2 επί των Barnstonworth Rovers Old Boys πάνε ολοταχώς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available