Κι όμως, οι μολότοφ σκοτώνουν ποικιλοτρόπως

Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI/ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ.

Η συζήτηση για την αναμόρφωση του ποινικού κώδικα έφερε στην επιφάνεια και το αν πρέπει η χρήση μολότοφ να αποτελεί πλημμέλημα ή κακούργημα…

Και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, που δηλώνει και δημοσιογράφος, είπε σε σχετική εκπομπή της κρατικής ΕΡΤ: «Δεν ξέρω αν οι μολότοφ πρέπει να είναι κακούργημα ή πλημμέλημα, δε θυμάμαι κανείς να έχει σκοτωθεί από μολότοφ ή κάτι αντίστοιχο».

Ηταν φυσικό να ξεσηκωθεί θόρυβος. Να δεχτεί μεγάλες επικρίσεις από κόμματα ακόμη και συναδέλφους του στο ΣΥΡΙΖΑ και από πρώην εγκλωβισμένους στη φωτιά της Μarfin όπου, αν θυμάστε, είχαν πεθάνει τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων η μία ήταν έγκυος.

Βεβαίως στη δήλωση που είχε κάνει είχε προσθέσει: «Ευτυχώς, στις συγκρούσεις στο δρόμο, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά»!

Ουσιαστικά δηλαδή, αυτοαναιρείται παραδεχόμενος ότι μπορούσαν να υπάρξουν. Ασχετα αν ξέχασε προκλητικά τους νεκρούς της Marfin.

Ο κύριος αυτός ζήτησε συγγνώμη. Εκ των υστέρων και ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει περίεργες δηλώσεις. Αλλά δεν κατακρίνουμε τον ίδιο.

Ακριβώς επειδή είναι ένας από τους εκφραστές μίας μερίδας του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να αποκαλείται ριζοσπαστική αριστερά, αλλά που διατηρεί ενοχές από την τηρούμενη πολιτική του. Με άλλα λόγια, είναι ένας εκφραστής της διπολικότητας του κυβερνώντος κόμματος.

Αλλά ας αρκεστούμε στις μολότοφ. Σκοτώνουν; Ασφαλώς και σκοτώνουν. Σκοτώνουν συνειδήσεις, περιουσίες και πολύ συχνά τραυματίζουν και ενίοτε σκοτώνουν με τις επιπτώσεις που προκαλούν.

Τα θύματα της Marfin μπορεί να πέθαναν από ασφυξία, αλλά αυτή την προκάλεσε η φωτιά από τις μολότοφ, που διαδηλωτές με κουκούλες πετούσαν με μανία εντός του κτιρίου στη Σταδίου για να κάψουν κόσμο!

Επίσης, περισσότεροι από 170 αστυνομικοί κάηκαν από μολότοφ μέσα σε έναν χρόνο, δήλωσε στον «Σκάι» ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Ευστράτιος Μαυροειδάκος, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Κυρίτση.

Ας μην ξεχνάμε τις καμένες περιουσίες ανθρώπων που δεν έφταιξαν σε τίποτα.

Τα αυτοκίνητα ανυπεράσπιστων πολιτών. Τα πανέμορφα νεοκλασικά όπως το «Αττικόν» που χάσκουν καμένα στο κέντρο της Αθήνας.

Τις προβληματισμένες συνειδήσεις όσων ζουν τις φασαρίες των διαδηλώσεων με απίστευτη συχνότητα επειδή κανείς δεν τιμωρεί τους νέους αυτούς, οι οποίοι επειδή δεν αγαπούν τον εαυτό τους, τα έχουν βάλει με το κράτος.

Επομένως οι μολότοφ και σκοτώνουν και πληγώνουν και καταστρέφουν.

Ανεξάρτητα από τα όσα λένε κάποιοι που χαϊδεύουν τα αυτιά των αντιεξουσιαστών και των μπαχαλάκηδων, η χρήση των μολότοφ πρέπει να παραμείνει κακούργημα και να επαφίεται στον δικαστή το πώς θα κρίνει την κάθε περίπτωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available