Κλείνει το ελληνικό εστιατόριο «Marlee’s Diner» στην Φλόριδα μετά από 17 χρόνια

Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση.

ΝΤΙΡΦΙΛΝΤ ΜΠΙΤΣ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Μετά από 17 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον πολυσύχναστο Federal Highway του Ντίρφιλντ Μπιτς, το ομογενειακό εστιατόριο «Marlee’s Diner» θα κλείσει οριστικά στις 29 Ιουλίου, δήλωσε η συνιδιοκτήτρια Εμμυ Λούβαρη (Emmy Louvaris), σύμφωνα με το SouthFlorida.com.

Η κ. Λούβαρη ενημέρωσε το προσωπικό και τους πελάτες το Σαββατοκύριακο για το κλείσιμο του εστιατορίου, το οποίο ανήκει σε αυτήν και τους γονείς της, την Ελένη και τον Στιβ Μαυρομάτη από το 2001. Το εστιατόριο πουλήθηκε σε έναν μεσίτη, τον οποίο ωστόσο αρνήθηκε να ονομάσει.

«Και οι δύο γονείς μου πλησιάζουν τα 80, ενώ εμένα θα με ενδιέφερε περισσότερο να κάνω ένα διδακτορικό από το να είμαι ιδιοκτήτρια ενός εστιατορίου», δήλωσε η κ. Λούβαρη, η οποία εγκατέλειψε τη δουλειά της ως δασκάλα στο δημοτικό του Broward για να αναλάβει την επιχείρηση. Η οικογένεια προσπάθησε να εξασφαλίσει τη λειτουργία του εστιατορίου εντάσσοντάς το σε έναν μεγαλύτερο όμιλο εστιατορίων, αλλά η συμφωνία δεν κατέστη δυνατή.

Η κ. Λούβαρη λέει ότι η επιχείρηση είναι ακόμα κερδοφόρα, αλλά οι γονείς της, που ζουν για χρόνια στο Ντίρφιλντ Μπιτς, σχεδιάζουν να γυρίσουν στην Ελλάδα. Η ίδια προτιμά να κάνει ένα διάλειμμα αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο στα ενδιαφέροντά της.

Στα άμεσα σχέδιά της είναι η δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για τους θαμώνες του εστιατορίου, αλλά και για τους υπαλλήλους του, οι περισσότεροι εκ των οποίων δουλεύουν εκεί από τις αρχές της δεκαετίας του 80.

Το εστιατόριο το αγόρασε ο αδελφός της κ. Λούβαρη, Μάθιου, το 2001, αλλά σύντομα μετακόμισε στο Κολοράντο και πούλησε την επιχείρηση σε έναν άλλο εστιάτορα. Η οικογένεια ξαναγόρασε την επιχείρηση το 2011, προσθέτοντας μια ελληνική πινελιά στο μενού του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available