Ο Βαξεβάνης ζητά 300.000 από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ

Τα γραφεία της ΝΔ. (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Αγωγή σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη, κατέθεσε ο Κώστας Βαξεβάνης αξιώνοντας το ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή την αγωγή, καλεί τον Πρωθυπουργό «να βρει το θάρρος να αναλάβει στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει».

«Το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα, Κώστας Βαξεβάνης, δεν αρκέστηκε μόνον στην ποινική δίωξη της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Σοφίας Ζαχαράκη κινώντας προσφάτως την αυτόφωρη διαδικασία σύλληψής της. Κατέθεσε και αγωγή σε βάρος της αξιώνοντας το εξωφρενικό ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμελήσει δημοσίως», αναφέρει η Πειραιώς σε ανακοίνωσή της.

Προειδοποιεί δε, ότι «η αγωγή αυτή δεν στρέφεται ασφαλώς κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και σημειώνει πως «είναι προφανές ότι η ΝΔ θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη».

Η αξιωματική αντιπολίτευση δηλώνει ότι «η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται, ούτε φιμώνεται» και «καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει».

Για να καταλήξει η ΝΔ: «Ας ενημερώσει, τέλος, τα παπαγαλάκια του ότι η διεύθυνση για τυχόν νέες αγωγές και μηνύσεις είναι Πειραιώς 62, Μοσχάτο, ΤΚ 18346».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available