Κοπή πίτας και εκδήλωση για Τραμπ των Ρεπουμπλικάνων Ελλάδας (φωτογραφίες)

Η πρόεδρος των Republicans Abroad Greece Κατερίνα Παπαθανασίου στην εκδήλωση κοπής πίτας για το 2019 και τον εορτασμό των δύο χρόνων του Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).

ΑΘΗΝΑ. Σε μία εκδήλωση κοπής πίτας για τους Ρεπουμπλικανούς που κυβερνούν την Αμερική, μέσα από τον Λευκό Οίκο, παραβρέθηκαν στην Αθηναϊκή Λέσχη πολλά μέλη της οργάνωσης Republican Abroad Greece με πρόσκληση της προέδρου τους κ. Κατερίνας Παπαθανασίου.

Εκτός από την κοπή της πίτας που συγκίνησε την πρόεδρο της οργάνωσης, η οποία βλέπει για χρόνια την οργάνωση να θεριεύει, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη και στα δύο χρόνια προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο επαίνεσε δεόντως ο ομιλητής της βραδιάς Σταύρος Βλαχογιάννης από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Εν τούτοις δεν ήταν ο μόνος εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ το παρών έδωσε και ο βουλευτής ΝΔ Χάρης Θεοχάρης.

Υπήρχαν και άλλα γνωστά ονόματα, όπως η γραμματέας του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, κ. Σάκη Κυπραίου, η κ. Μαρία Σιούρδη και ο πρόεδρος των Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς. Κι ασφαλώς πολλά μέλη της ΑΗΕΡΑ.

Η πρόεδρος κ. Παπαθανασίου και πάλι με συγκίνηση αναφέρθηκε στον «Εθνικό Κήρυκα» που όταν γράφει κάτι για τους Ρεπουμπλικανούς της Ελλάδας, διαβάζεται από όλο τον Ελληνισμό στις ΗΠΑ.

Από αριστερά ο βουλευτής της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, ο συγγραφέας Ανδρέας Ζαπουνίδης, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος και η πρόεδρος Κατερίνα Παπαθανασίου στην εκδήλωση κοπής πίτας για το 2019 και τον εορτασμό των δύο χρόνων του Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).

Κεντρικός ομιλητής, μια και τιμήθηκαν και τα δύο χρόνια προεδρίας Τραμπ, ήταν ο κ. Βλαχογιάννης.

Αρχικά στην κάπως εκτενή του ομιλία, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή τονίζοντας ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ δεν είναι θέμα μόνο ηγετών αλλά και μεταξύ Ελλήνων και ομογενών, καθώς οι δεύτεροι έχουν εμπειρία σε αυτό το θέμα, ενώ οι Ελληνες πρόσφατα έχουν αρχίσει να ανησυχούν.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προβλέψεις των Πατέρων του Αμερικανικού Εθνους για το πώς πρέπει να λειτουργεί η Δημοκρατία που στηρίζεται στη Νομοθετική (Κογκρέσο), στην Εκτελεστική, (κυβέρνηση) και το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αυτή η τριάδα κυβερνάει τις ΗΠΑ, ή μήπως δεν είναι έτσι; αναρωτήθηκε ο ομιλητής. «Αν δεν καταλάβουμε πώς λειτουργεί η Αμερική δεν μπορούμε να επηρεάσουμε την εξωτερική της πολιτική» επισήμανε.

Κατά τον ομιλητή, εκτός από τον Πρόεδρο, πλέον ρόλο ενεργό παίζει και ο αντιπρόεδρος, όπως και ο Υπουργός Εξωτερικών αλλά και το Κογκρέσο, καθώς και ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου.

Καλεσμένοι επίσης οι κυρίες Μαρία Σιούρδη, Σάκη Κυπραίου, Ειρήνη Ξακουστή και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων Λευτέρης Σκιαδάς, (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).

Ο ομιλητής αυτό που υπογράμμισε πολλάκις στην ομιλία του είναι ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να βασίζονται στην καλή σχέση με τις ΗΠΑ αλλά να ξέρουν και τι μπορούν να διεκδικούν.

Τέλος επαίνεσαι εμφανώς τον Τραμπ ως έναν επιχειρηματία που μπήκε στην πολιτική για να κάνει μεγάλη την Αμερική ξανά και χρησιμοποιεί μεθόδους που οι πολιτικοί δεν ξέρουνε επειδή έχουν αποστασιοποιηθεί από τον λαό. Και βεβαίως φταίνε και τα ΜΜΕ που διαστρεβλώνουν την αλήθεια για τον Πρόεδρο, ενώ θα πρέπει να προσέχουν πως αναφέρονται στους ξένους ηγέτες.

Επειδή όμως ο ομιλητής αναφέρθηκε στην ομιλία Ομπάμα που είχε εκφωνήσει στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ως μία ομιλία χωρίς επίπτωση, όταν τελείωσε, η πρόεδρος κα Παπαθανασίου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι μπορεί να μην στήριξε τον Ομπάμα, αλλά η ομιλία του ήταν τέτοιας έμπνευσης που δημιούργησε κύμα πατριωτισμού στους Ελληνες. Μάλιστα, η ίδια, βαθιά πιστεύει ότι αν είχε δοθεί προεκλογικά στην Ελλάδα, η χώρα δεν θα είχε αυτή την κυβέρνηση που έχει τώρα.

Τέλος, ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, έδωσε χαιρετισμό του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι με την εκδήλωση αυτή ουσιαστικά «τιμάμε όλους τους Προέδρους των ΗΠΑ». Και επαίνεσε για μία ακόμη φορά την «αναξιοποίητη πηγή πλούτου», όπως χαρακτήρισε την Ομογένεια, την οποία η ΝΔ φιλοδοξεί να την καταστήσει συμμέτοχη στα πράγματα της πατρίδας. Και αυτό θα γίνει με την παροχή ψήφου που θα δώσει η ΝΔ ως επόμενη κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος με την πρόεδρο των Republicans Abroad Greece Κατερίνα Παπαθανασίου στην εκδήλωση κοπής πίτας για το 2019 και τον εορτασμό των δύο χρόνων του Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).
Γεμάτη η μεγάλη αίθουσα του 9ου ορόφου στην Αθηναϊκή Λέσχη για την εκδήλωση των Republicans Abroad Greece κοπής πίτας για το 2019 και τον εορτασμό των δύο χρόνων του Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).
Ο ομιλητής της βραδιάς Σταύρος Βλαχογιάννης στην εκδήλωση κοπής πίτας για το 2019 και τον εορτασμό των δύο χρόνων του Τραμπ στο Λευκό Οίκο (φωτογραφία «Εθνικός Κήρυξ»).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available