Πολύ καλός ο τελικός Αστόρια – Γουάιτστόουν

Η τροπαιούχος ομάδα της Αστόριας στην κατηγορία G2: Ζωή Σουραβλή, Ιωάννα Γιαννοπούλου, Κωνσταντίνα Ποταμίτη, Ιωάννα Καλογιάννη, Φίλια Θεοδωροπούλου, Γεωργία Καλιαμπάκου, Νικόλ Αναστασοπούλου, Στεφανία Δαλαγιώργου, Δήμητρα Κωσταρίδη, Δωροθέα Jorgji, Σεβαστή Πανοπούλου, Κατερίνα Μπάλλα, Κατερίνα Αλεξανδρίδη, Αναστασία Πολυχρονιάδη, Κωνσταντίνα Πεφάνη, Κρίσταλ Μαλλουρά, Ειρηάννα Καντζόγλου. Προπονητές των κοριτσιών οι: Κατίνα Κωσταρίδη, Κυριακή Σπανοπούλου και Μιχάλης Πολυχρονιάδης (φωτογραφία: Ντ. Αυλωνίτης).

Σαββατοκύριακο τελικών, αυτό που μας πέρασε, στο Παιδικό και Εφηβικό Πρωτάθλημα μπάσκετ της Νέας Υόρκης. Η ένταση μεγάλη, η θέληση ακόμα μεγαλύτερη, το ταλέντο πλούσιο, η όρεξη των παιδιών απίστευτη και η προσέλευση του κόσμου χτύπησε… κόκκινο.

Εκείνο όμως που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ακόμα και στους πλέον έμπειρους του χώρου, όπως ο Χαράλαμπος Βαγγελάτος ήταν «τα πολλά παιδιά από τις κατηγορίας Τζούνιορ και Σένιορ που έχασαν στα ημιτελικά την πρόκριση στους τελικούς αλλά ήρθαν στο κλειστό για να παρακολουθήσουν και συμπαρασταθούν στους φίλους τους και στις ομάδες τους να παίξουν καλά. Επίσης, πολλά παιδιά από τις κατηγορίες 9 έως 12 ετών που έπαιξαν το Σάββατο ήρθαν και την Κυριακή για να δουν τις πιο μεγάλες ηλικίες». Με λίγα λόγια το μέλος της Επιτροπής του ΠΠΜ μας τόνισε «τις φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει τα παιδιά μεταξύ τους αλλά και το οικογενειακό κλίμα που έχουν όλοι μέσα στους κόλπους του πρωταθλήματος, των Κοινοτήτων και της Εκκλησίας».

Οσο για τον κόσμο που έδωσε το παρών στους τελικούς του διημέρου; Πάνω από 1.100 ομογενείς πέρασαν από το κλειστό του St. John’s Prep για να θαυμάσει τα ταλέντα της Ομογένειας και του Ελληνισμού και εκείνα τους ευχαρίστησαν προσφέροντας πλούσιο θέαμα και πολύ καλά παιχνίδια. Με -ίσως το- κορυφαίο να είναι το Αστόρια – Γουάιτστόουν στον τελικό του G2. Οι δύο ομάδες έπαιξαν εξαιρετικά, με την Αστόρια να οδηγεί το σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά τα κορίτσια του Γουάιτστόουν δεν το έβαλαν σε κανένα σημείο κάτω και ήταν συνεχώς πολύ κοντά στο σκορ. Μάλιστα στα τελευταία λεπτά η Αναστασία Πολυχρονιάδη από την Αστόρια και η Κωνσταντίνα Σταθοπούλου από το Γουάιτστόουν πέτυχαν μεγάλα καλάθια, ξεσηκώνοντας τον κόσμο. Για την ιστορία πάντως νικήτρια με 24-23 και τροπαιούχος της G2 η Αστόρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *