Κοσμοπόλιταν Λιγκ: Αυλαία β’ γύρου

Ο Παγκύπριος στον τελικό του Κοσμοπόλιταν Λιγκ. Φωτογραφία: Παγκύπριος.

Μετά το Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ και το Κοσμοπόλιταν Λιγκ επιστρέφει στη δράση για την ανοιξιάτικη περίοδο και την αντίστροφη μέτρηση για το πρωτάθλημα.
Χρονικά πρώτος επιστρέφει ο Παγκύπριος. Το Σάββατο στις 8.00 το βράδυ ο πρωτοπόρος Παγκύπριος παίζει με την Zum Schneider FC 03 στο Randalls Island Field 10. Το παιχνίδι, όπως κάθε πρεμιέρα, είναι παγίδα αφού δεν γνωρίζουμε πως θα είναι οι Γερμανοί, αλλά ο Στρατής Μαστροκυριάκος γνωρίζει από παγίδες και δυσκολίες και είναι σίγουρο ότι θα έχει την ομάδα του πανέτοιμη.
Την Κυριακή ρίχνονται στη μάχη και οι άλλες δύο ομάδες της 1ης κατηγορίας, Δόξα και Γκρικ Αμέρικαν. Οι «μαυραετοί» με νωπές τις δάφνες από το τουρνουά κλειστού που διοργάνωσαν παίζουν στις 3 το μεσημέρι με την NY Shamrock SC στο Skidelsky Field. Πολύ δύσκολο παιχνίδι αφού η αντίπαλη ομάδα είναι μέσα στην πρώτη τετράδα με υψηλές βλέψεις, αλλά και η Δόξα έχει δείξει ότι παλεύει τα παιχνίδια.
Τέλος ο Γκρικ Αμέρικαν παίζει στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής στην έδρα του, το Μετροπόλιταν Οβαλ, με την Hoboken FC 1912. Πολύ καλός αντίπαλος για πρεμιέρα αρκεί να είναι όπως τελείωσε το Φθινόπωρο, προτελευταίος και… μέτριος…
• Δύο ώρες νωρίτερα από την πρώτη ομάδα του Παγκύπριου παίζει η δεύτερη. Σάββατο στις 6.00 το απόγευμα με την Zum Schneider FC 03 στο Randalls Island Icahn Stadium. Στόχος της ελληνικής ομάδας η δεύτερη νίκη στο πρωτάθλημα.
Την Κυριακή στις 1.00 το μεσημέρι η δεύτερη ομάδα της Δόξας φιλοξενεί στο Skidelsky Field την NY Shamrock SC, με σχεδόν ίδιο σκηνικό με αυτό των «μεγάλων»
Την ίδια μέρα, στις 6.00 το απόγευμα στο Μετροπόλιταν Οβαλ η δεύτερη ομάδα του «Ιστορικού» υποδέχεται την Hoboken FC 1912, με στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει στην 3η θέση και κοντά στην δυάδα.

2η κατηγορία: Πανάθα USA
Με πολύ δύσκολο αντίπαλο ξεκινά τις ανοιξιάτικες υποχρεώσεις της η Πανάθα USA. Η «πράσινη» ομάδα υποδέχεται στο Randalls Island Field 70 στις 8.00 το βράδυ της Κυριακής την Polonia Gwardia NY, μία ομάδα που είναι στη δεύτερη θέση του Νοτίου ομίλου της ουραγού Πανάθα, με στόχους για άνοδο στην 1η κατηγορία.
Δύο ώρες νωρίτερα (6.00 το απόγευμα) στο ίδιο γήπεδο οι αναπληρωματικοί της Πανάθα παίζουν με την αντίστοιχη της Polonia Gwardia NY, μόνο που εδώ το παιχνίδι είναι ντέρμπι 4άδας στον όμιλό τους (Νότος).

Παλαίμαχοι: «Καρέ» αγώνων
Με 4 Κυριακάτικα παιχνίδια με ελληνικό ενδιαφέρον ανοίγει και η αυλαία για τις κατηγορίες των Παλαιμάχων.
Στην Ανω των 30 «ποδαρικό» κάνει ο Μέγας Αλέξανδρος, που στις 4.00 το μεσημέρι στο Randalls Island Field 73 θα φιλοξενηθεί από τους Central Park Rangers Old Boys. Μία δυνατή ομάδα που έχει βλέψεις για το πρωτάθλημα.
Δύο ώρες αργότερα (6.00 το απόγευμα) σειρά θα πάρει ο Παγκύπριος, που στο Bushwick Inlet θα τον περιμένουν οι Manhattan Celtic Bhoys. Θεωρητικά εύκολος αντίπαλος για τον πρωτοπόρο Παγκύπριος αφού οι Celtics είναι προτελευταίοι στην βαθμολογία της Ανατολής.
Στην Ανω των 39 κατηγορία, πρώτος «πέφτει» ο Γκρικ Αμέρικαν. Οι «θρύλοι» του «Ιστορικού» αγωνίζονται στις 11.00 το πρωί με τους Central Park Rangers Legends στο Con Edison.
Τέλος δύο ώρες αργότερα (1.00 το μεσημέρι) οι «θρύλοι» της Δόξας φιλοξενούν την NY Shamrock SC Legends στο Frank Principe Park, με το παιχνίδι να είναι ντέρμπι για την 4άδα της κατηγορίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available