Κοσμοσυρροή στη γιορτή του Αγίου Νικολάου στον Καναδά

Πλήθος ομογενών συμμετείχε στον εσπερινό του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο του Καναδά. Φωτογγραφία: Μητρόπολη Τορόντο.

ΤΟΡΟΝΤΟ. ΚΑΝΑΔΑΣ. Οι Ελληνορθόδοξοι ομογενείς γιόρτασαν και φέτος με κάθε μεγαλοπρέπεια τη γιορτή του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, Επισκόπου Μύρων. Ο Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος προεξήρχε στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο.

Πριν τον Εσπερινό ο Μητροπολίτης κ. Σωτήριος προήδρευσε στη διμηνιαία σύναξη των ιερέων της περιοχής Τορόντο και περιχώρων, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα αναφορικά με θέματα της Μητρόπολης, καθώς και συγκεκριμένα σχέδια και στόχοι για το 2018.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 πιστοί, ο κ. Σωτήριος χειροθέτησε πέντε παιδιά σε αναγνώστες, ενώ το εκκλησίασμα αναφώνησε άξιοι.

Επίσης, εκ μέρους του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, ο Μητροπολίτης απένειμε το οφίκιο του Αρχοντος στον Γεώργιο Καραγιανίδη, διακεκριμένο δικηγόρο και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου και στον Ευάγγελο Σωτηρόπουλο, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Μητρόπολης, ο οποίος έχει γράψει πολλά συγγράμματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Από την χειροθεσία ιεροπαίδων από τον Μητροπολίτη Τορόντο και παντός Καναδά κ. Σωτήριο στο τέλος του εσπερινού του Αγίου Νικολάου στο Τορόντο. Φωτογραφία: Μητρόπολη Τορόντο

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου, έλαμπε πεντακάθαρος μετά τον πρόσφατο καθαρισμό των αγιογραφιών. Κατάμεστη και πάλι η εκκλησία με τους περισσότερους πιστούς να κοινωνούν των Αχράντων Μυστηρίων. Κατά την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σωτήριος αναφέρθηκε στη ζωή του Αγίου Νικολάου στην πολυδιάστατη φιλανθρωπία του σε κάθε χριστιανό της εποχής του που είχε ανάγκη.

Τέλος, τόνισε πόσο αναγκαίο είναι στη σημερινή εποχή όλοι οι χριστιανοί να ομολογούν τον Ενα Αληθινό Θεό, Ιησού Χριστό, καθώς σύντομα θα γιορτάσουμε τη γέννησή Του και συμπλήρωσε λέγοντας τι θα βρούμε στον παράδεισο όταν θα πάμε εκεί.

Τόσο μετά τον Εσπερινό όσο και μετά τη Θεία Λειτουργία η Κοινότητα του Αγίου Νικολάου, με επικεφαλής τον π. Φ. Πάππα και την πρόεδρο κ. Α. Σωτηροπούλου, παρέθεσε νηστίσιμα εδέσματα σε όλο το εκκλησίασμα στο παρακείμενο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης.

Τέλος, ο κ. Σωτήριος έψαλε με όλους τους πιστούς τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, συνεχίζοντας την παράδοση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *