Κουδούνι στις 9

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.(Eurokinissi / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Ας πούμε ότι κάποιος σας ρωτούσε «Ποια είναι τα προβλήματα στην ελληνική εκπαίδευση;». Τι θα απαντούσατε; Οτι τα σχολεία ξεκινάνε στις 8:15 το πρωί και τα παιδιά δεν χορταίνουν ύπνο ή ότι τα Λατινικά είναι μια νεκρή γλώσσα και πρέπει να τα βγάλουμε από το αναλυτικό πρόγραμμα;

Προφανώς και όχι. Για τον υπουργό Παιδείας όμως, τον Κώστα Γαβρόγλου (ο οποίος παραδόξως μαθαίνω ότι έχει πολλές περγαμηνές), τα μείζονα ζητήματα είναι αυτά. Τουλάχιστον αυτό μας δείχνει αφού με αυτά καταπιάστηκε στους τόσους μήνες που είναι στο υπουργείο.

Δεν είδα να ασχολείται, ας πούμε, με το γεγονός ότι τα φροντιστήρια ζουν και βασιλεύουν. Δεν είδα να ασχολείται με το γεγονός ότι κάποιες σχολές «χαμηλής ζήτησης» (όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος) δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν.

Δεν είδα να ασχολείται με το ότι κάποια σχολεία εν έτει 2018 κάνουν το μάθημα της Πληροφορικής χωρίς… υπολογιστές.

Ολη η φροντίδα και η έγνοια του Γαβρόγλου ήταν να βγάλει τα Λατινικά από τα Λύκεια και να βάλει τους μαθητές να πηγαίνουν για μάθημα στις 9. Αν πει κανείς ότι αυτά είναι φθηνά λαϊκίστικα κόλπα που απλά χαϊδεύουν τα’ αυτιά των παιδιών θα θεωρηθεί εχθρός της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως της πρώτης φοράς Αριστερά και αυτό ήταν.

Είναι όμως η αλήθεια.

Η εκπαίδευση στην Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με τον ύπνο.

Εχει πρόβλημα με το γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να βάλουν τα παιδιά στον ύπνο, θέλουν το ελληνικό σχολείο να είναι υποβαθμισμένο για να παράγει αυριανούς πολίτες που θα χειροκροτούν τον αρχηγό του κόμματος που θα τους σχίζει τα μνημόνια με έναν νόμο και ένα άρθρο και παράλληλα θα τους τάζει διορισμούς στο Δημόσιο.

• Προεδρικά τουίτς

«Το εισόδημα της μεσαίας τάξης έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ και θα συνεχίσει να ανεβαίνει (εκτός και αν οι Δημοκρατικοί καταστρέψουν ό,τι έχουμε χτίσει)» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο τουίτερ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available