Κρίμα για την Ελλάδα

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αν είχατε τον χρόνο να παρακολουθήσετε έστω και διαδικτυακά την Τετάρτη τη συζήτηση στη Βουλή για την Αναθεώρηση του ελληνικού Συντάγματος ίσως να κουνάγατε το κεφάλι σκωπτικά.

Η πατρίδα έχει τη δυστυχία να κυβερνιέται από ένα κόμμα και έναν ηγέτη που αντιστρέφει εντελώς την πραγματικότητα, δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον, και ως επιχείρημα αντίκρουσης της λογικής έχει το κομματικό παρελθόν των άλλων και όχι κάποιο όραμα δικό του που μπορεί να πάει μπροστά η χώρα.

Για έναν σκεπτόμενο Ελληνα τα επιχειρήματα του κ. Πρωθυπουργού απλώς φαντάζουν απλοϊκά και δείχνουν έναν πολύ συντηρητικό πολιτικό.

Η Ελλάδα όντως χρειάζεται αναθεώρηση του Συντάγματος. Κάποιες προτάσεις της κυβέρνησης είναι καλές και τις αποδέχεται η αντιπολίτευση. Στα σημαντικά όμως η κυβέρνηση αυτή σφυρίζει με ιδεοληπτικό σκοπό.

Προτείνει δηλαδή κατοχύρωση στο Σύνταγμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και κάτι παρόμοια. Δεν διαφωνεί κανείς. Είναι όμως ευχολόγια και σε αυτά έχει δίκιο η αντιπολίτευση. Και γιατί είναι ευχολόγια;

Γιατί και τώρα το Σύνταγμα προφυλάσσει ως δικαίωμα την εργασία. Και τι έγινε μέχρι τώρα ακόμη και επί τεσσάρων χρόνων του ΣΥΡΙΖΑ; Κουρελόχαρτο η προστασία της εργασίας και κανένα Σύνταγμα δεν την προστάτεψε.

Λοιπόν το κυβερνών κόμμα νομίζει ότι μπορεί να παραπλανά τους πολίτες. «Το Σύνταγμα γεννήθηκε από τον λαό και όχι από τους ειδικούς» είπε για παράδειγμα ο Πρωθυπουργός στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας!

Πόσο λαϊκίστικη απάντηση και βεβαίως δεν είναι έτσι, αν έτσι ο ίδιος νομίζει.

Αντίθετα, συμβιβαστικός υπήρξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ακούστηκε να λέει στον Πρωθυπουργό:

«Ελάτε να ψηφίσουμε από κοινού όλα τα άρθρα που κρίνετε αναθεωρητέα και θα ψηφίσουμε εμείς τα δικά σας. Αν αυτό σας πέφτει βαρύ μπορώ να επανέλθω με μια ελαφρά συμπυκνωμένη πρόταση. Για εμάς δύο άρθρα είναι τα πιο σημαντικά, διαλέξτε δύο άρθρα και δεσμεύομαι ότι θα τα ψηφίσω αν και εσείς ψηφίσετε τα 16 και 24».

Οπου το άρθρο 16 αφορά τα Πανεπιστήμια, καθώς μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ δεν θέλουν μη κρατικά μη κερδοσκοπικά Ιδρύματα και το άρθρο 24 αφορά το περιβάλλον.

Ποια ήταν η απάντηση του Πρωθυπουργού; Που είναι και επίτιμος καθηγητής ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Σμύρνης;

Ομως, αντί άλλων, το γύρισε… στην υπεράσπιση του τωρινού Προέδρου της Δημοκρατίας λες και αυτό που ενδιαφέρει τον μέσο πολίτη είναι το όνομα του Προέδρου και όχι ο Θεσμός.

Αλλά έτσι κυβερνά αυτή η κυβέρνηση. Διαστρεβλώνοντας σχεδόν τα πάντα. Κρίμα. Κρίμα για τους Ελληνες.

Ετσι, η Αναθεώρηση του Συντάγματος φαντάζει χαμένη ευκαιρία. Μία ακόμη χαμένη ευκαιρία με την απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης που συνεχίζει την καταστροφή της χώρας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available