Κριτική Αναστασιάδη στην Ερευνητική για το Συνεργατισμό

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης (Φωτογραφία: Σταύρος Ιωαννίδης/ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε λόγο για αντιφατικά πορίσματα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό σε σχέση με τα ευρήματά της, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί επειδή έτσι αποφάσισαν τρεις που δεν  θεμελιώνουν αυτά που λένε, ο ίδιος να πει ότι για να διασωθούν οι θεσμοί «πρέπει να θυσιαστεί η Ιφιγένεια». Την ίδια ώρα ανέφερε ότι «αυτό για το οποίο οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική είναι ότι δυστυχώς η εμπλοκή των κομμάτων στον Συνεργατισμό αποτέλεσε και την θανατηφόρα συνταγή».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντούσε την Πέμπτη το βράδυ σε ερωτήσεις στο πλαίσιο ανοιχτής εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Κατάσταση της Δημοκρατίας» που συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Κύπρου, ο οργανισμός OXygono και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου.

Σε ερώτηση για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής απάντησε ότι «όπως καλά γνωρίζετε ουδείς είναι στο απυρόβλητο, ούτε εάν κυβερνάς, ούτε εάν έχεις τα οποιαδήποτε αξιώματα ακόμα και των δικαστικών αποφάσεων μη εξαιρουμένων».

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνούν ή κρίνουν δικηγόροι ακόμη και ο Γενικός Εισαγγελέας συμπεριφορές δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου, πρόσθεσε.

«Θέλω να επαινέσω τη δουλειά που έγινε, αλλά δεν μπορεί  να διαπιστώνεις ένα γεγονός και στο τέλος να καταλήγεις σε συμπεράσματα τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με το προηγούμενο εύρημα», σημείωσε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available