Κτήριο 360: Κοντά στην ολοκλήρωση ο ουρανοξύστης της Λευκωσίας

Ευδιάκριτος από μίλια μακριά είναι ο ουρανοξύστης των 36 ορόφων που ανεγείρεται στη Λευκωσία (H φωτογραφία διατέθηκε από την κατασκευάστρια εταιρεία CYFIELD προς τα ΜΜΕ για δημοσίευση).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Ολοένα και πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του είναι το ψηλότερο κτήριο της Λευκωσίας, την ανέγερση του οποίου ανέλαβε η Cyfield για τις ανάγκες της 101 Developmets. Η εργολάβος εταιρεία απέστειλε στα ΜΜΕ φωτογραφικό υλικό και βίντεο, στο οποίο καταδεικνύεται η πρόοδος των εργασιών στο πολυώροφο κτήριο που συνεχίζονται πυρετωδώς.

Το 360, το οποίο ανεγείρεται στην καρδιά της Λεωφόρου Μακαρίου, στη Λευκωσία, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και μέρος του κτιρίου είναι από τώρα κατοικήσιμο.

Μεταξύ άλλων, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι χώροι στάθμευσης, οι κοινόχρηστοι χώροι όπως το lobby και οι ανελκυστήρες, ο χώρος της πισίνας, το spa με την sauna και το steam bath, το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και το residents club, ενώ έχει παραδοθεί το ένα από το καταστήματα.

Εντός Αυγούστου αρχίζουν οι παραδόσεις διαμερισμάτων και μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει ολοκληρωθεί ολόκληρο το κτήριο.

Η θέα, η οποία είναι κυριολεκτικά 360 μοιρών, επεκτείνεται σε όλα τα σημεία της Λευκωσίας, από τον Πενταδάκτυλο, στην πεδιάδα της Μεσαορίας, στα βουνά του Τροόδους, ακόμα και μέχρι την θάλασσα της Μόρφου.

Το 360 έχει ύψος 135 μέτρων, διαθέτει 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, 3 καταστήματα, 2 εστιατόρια, πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και 3 υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.

Με έκταση 34,000 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο κτήριο αυτή τη στιγμή στην Κύπρο, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει στολίδι για την πρωτεύουσα.

Και μια λεπτομέρεια: Στο τιμόνι της κατασκευάστριας εταιρείας CYFIELD, βρίσκεται ο Κυριάκος Χρυσοχός, με σπουδές πολιτικού μηχανικού στη Νέα Υόρκη (Κουίνς Κόλετζ), ενώ στην  αμερικανική μεγαλούπολη είχε κάνει και τα πρώτα του βήματα σαν εργολάβος τη δεκαετία του ‘80.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available