Κυβέρνηση: Ποια στρατηγική προτείνει ο Ν. Παπαδόπουλος;

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος κάλεσε τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο να εξηγήσει ποια είναι η στρατηγική που προτείνει για επίλυση του Κυπριακού, απορρίπτοντας τις αναφορές του Νικόλα Παπαδόπουλου σε «αποτυχημένη πολιτική» του Προέδρου Αναστασιάδη στο εθνικό πρόβλημα.

Σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος σημειώνει πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κατάφερε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να επιτύχει σημαντικότατες συγκλίσεις όσον αφορά τις εσωτερικές πτυχές του κυπριακού προβλήματος, στο πλαίσιο των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου του 2009, αλλά και να βελτιώσει παραμέτρους της επίλυσης του Κυπριακού από οποιοδήποτε άλλο σχέδιο ή προτάσεων του παρελθόντος. Ακόμα και πρόνοιες του 1960 κατάφερε να βελτιώσει μέσω των διαπραγματεύσεων».

Το σημαντικότερο όλων, όμως, σημειώνει, «είναι ότι κατάφερε να φέρει για πρώτη φορά στην ιστορία του κυπριακού προβλήματος απέναντι του απευθείας ως συνομιλητή, την Τουρκία, για τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού και τα κρίσιμα θέματα της Ασφάλειας, των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων που αφορούν την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού».

Ο κ. Παπαδόπουλος προσθέτει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατάφερε, επίσης, «να γίνει θέση του ΟΗΕ και του ΓΓ η κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων, αλλά και η δραστική μείωση των τουρκικών στρατευμάτων σε μερικές εκατοντάδες, μέχρι την πλήρη αποχώρηση τους, καθώς και το να θεωρούν ο ΟΗΕ και ο ΓΓ την επίλυση του θέματος της Ασφάλειας των Εγγυήσεων και των στρατευμάτων ως ακρογωνιαίο λίθο για επίτευξη συνολικής λύσης του Κυπριακού».

«Όλα αυτά για τον κ. Παπαδόπουλο θεωρούνται δήθεν ‘αποτυχημένη πολιτική’» αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας πως «ο κ. Παπαδόπουλος και οι συνοδοιπόροι του στον προεκλογικό του αγώνα δεν επιθυμούσαν και δεν επιθυμούν τις συνομιλίες για αυτό και τις πολέμησαν από το πρώτο λεπτό».

Δεν μας εξηγούν, όμως, συνεχίζει, «πώς θα λυθεί το Κυπριακό διαφορετικά, αλλά και ποια είναι αυτή η αόριστη και κενού περιεχομένου νέα στρατηγική που προτείνουν».

Νωρίτερα, σε ομιλία του σε μνημόσυνο στον Κάθηκα της Πάφου, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος για την προεδρία Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως μαρτυρούμε καθημερινά την τούρκικη προκλητικότητα στις δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων, στην ΑΟΖ μας, στα Κόκκινα και παράλληλα «διαπιστώνουμε μια περίεργη σιωπή και ανοχή από πλευράς της κυβέρνησης».

Πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να αντιδράσουμε σε αυτές τις προκλήσεις», και ανέφερε πως «ο καιρός της πολιτικής του καλού παιδιού και του καλού κλίματος, έχει τελειώσει».

Συνεχίζοντας είπε ότι «οφείλουμε να ακολουθήσουμε μια νέα στρατηγική για την Κύπρο, μια νέα στρατηγική στο Κυπριακό με την οποία θα επιφέρουμε πολιτικό κόστος στην Τουρκία».

Μόνο έτσι, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος, θα έχουμε πιθανότητες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *