Κυβέρνηση ρεφενέ

(AP Photo/Yorgos Karahalis_

Ομολογώ ότι τέτοιο είδος κυβέρνησης που πάει να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας δεν το είχα ξαναδεί: από την συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ σε κυβέρνηση ρεφενέ, με όποιον περιφέρεται αδέσποτος στη Βουλή και είναι πρόθυμος, είτε επειδή έτσι το θέλει, είτε επειδή πήρε ανταλλάγματα (πολιτικά ανταλλάγματα εννοώ, μην πάει το μυαλό σας πουθενά αλλού) να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το αν υπάρχει ταύτιση του ΣΥΡΙΖΑ με εκείνους που θα σπεύσουν να ψηφίσουν «ναι» (δεν είναι βέβαια και σίγουρο ότι θα περάσουν τους 150, μένει να το δούμε το βράδυ της Τετάρτης) σε καίρια θέματα και ζητήματα δεν φαίνεται να απασχολεί κανέναν.

Το ζητούμενο, όπως φαίνεται, είναι να συνεχίσουν ακλόνητοι στις καρέκλες τους, να απολαμβάνουν τα προνόμια, τα ταξίδια παντού στον Κόσμο (χωρίς νόημα). Τα υπόλοιπα, περί αρχών, αξιών, αξιοπρέπειας κτλ, αυτά ήταν ιστορίες για τους ιθαγενείς μέχρι να καταλάβουν την εξουσία. Εξ ου και η κυβέρνηση ρεφενέ που ετοιμάζει ο Αλέξης είναι εθνοσωτήριος, ενώ εκείνη που είχε σχηματιστεί υπό τον Λουκά Παπαδήμο με την στήριξη περίπου 250 βουλευτών (πράγμα πρωτοφανές για τα ελληνικά χρονικά, που ούτε πιστεύω ότι θα το ξαναδούμε ποτέ) ήταν «προδοτική».

• Σπαντιδάκης

Του υπενθύμισε ο Κυριάκος του Αλέξη ότι την τελευταία φορά που είχαμε ένστολο στην ηγεσία του υπουργείου Αμύνης ήταν το 1967 με τον Σπαντιδάκη, και ο Αλέξης ενοχλήθηκε και επιτέθηκε στον Κυριάκο γιατί λέει τόλμησε να συγκρίνει τον Σπαντιδάκη με τον Αποστολάκη (τον νέο υπουργό Αμυνας που μέχρι πρόσφατα φορούσε στολή). Οχι, Αλέξη, δεν κατάλαβες. Ο Κυριάκος δεν συνέκρινε ακριβώς τον Αποστολάκη με τον Σπαντιδάκη. Συνέκρινε εσένα με τον Παπαδόπουλο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available