Κυβερνητική θέση και για τον σύζυγο της Κόνγουεϊ

To ζεύγος Τζορτζ και Κέλιαν Κόνγουεϊ (AP Photo/Matt Rourke)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει επιλέξει τον σύζυγο της συμβούλου του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουεϊ, να ηγηθεί ενός τμήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σε σχετικό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ επιλέχθηκε να διευθύνει το γραφείο που έχει την ευθύνη για την υπεράσπιση της προτεινόμενης από την κυβέρνηση ταξιδιωτικής απαγόρευσης, αλλά και για αγωγές κατά της κυβέρνησης, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η εφημερίδα.

Ο Κόνγουεϊ είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης «Wachtell, Lipton, Rosen & Katz». Η ιστοσελίδα τής εν λόγω δικηγορικής εταιρείας, λέει ότι ο Κόνγουεϊ έχει μεγάλη εμπειρία σε διαφορές που αφορούν κινητές αξίες, συγχωνεύσεις, εξαγορές και συμβάσεις. Αποφοίτησε από το Χάρβαρντ και στη συνέχεια από τη Νομική Σχολή του Yale. Εντάχθηκε στο δικηγορικό γραφείο το 1988, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη νομική σχολή.

Εχει συμμετάσχει σε πολλές πολύπλοκες, υψηλού προφίλ περιπτώσεις με το εν λόγω δικηγορικό γραφείο, όπου υπήρξε ένας συνεργάτης από το 1994.
Ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιβεβαίωσαν την επιλογή Σάββατο. Από την πλευρά του, ο Τζορτζ Κόνγουεϊ αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Κέλιαν Κόνγουεϊ είναι εδώ και καιρό δημοσκόπος των Ρεπουμπλικανών, η οποία προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ και το περυσινό καλοκαίρι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *