Κυριάκος σε «DW» : «Να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τον Τσίπρα»

BEΡΟΛΙΝΟ. Συνέντευξη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της η «Deutsche Welle», στην οποία ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας λέει ότι θέλει «να απελευθερώσει την Ελλάδα από τον Τσίπρα» και περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα το καταφέρει αυτό.

«Κατανοώ ότι υπάρχουν ανησυχίες στο εξωτερικό από τις επαναλαμβανόμενες εκλογές στην Ελλάδα. Ωστόσο η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί και δεν θέλει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις ή ιδιωτικοποιήσεις», είναι τα λόγια του κ. Μητσοτάκη στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην «DW».

«Μια νέα κυβέρνηση υπό τη Νέα Δημοκρατία θα στείλει το μήνυμα στην Ευρώπη, ιδίως τώρα, μετά το Βrexit, ότι ο λαϊκισμός δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με λαϊκισμό, αλλά με υψηλό πολιτικό αίσθημα».

Και σε αυτή τη συνέντευξή του, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση.

«Η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή τους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές μεταξύ των χωρών της Ευρώπης. Δεν μπορούμε να αναμένουμε μεγάλα έσοδα από συνεχείς φόρους. Το αποτέλεσμα είναι οι ξένοι επενδυτές να μένουν μακριά, η παραοικονομία να ανθεί και οι πολίτες να μην μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους».

Παράλληλα, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει τον σκεπτικισμό του για τους στόχους που έχουν τεθεί για το ελληνικό πρόγραμμα από τους δανειστές της Ελλάδας.

Οπως το ΔΝΤ και πολλοί άλλοι ξένοι οικονομολόγοι, και ο ίδιος αμφιβάλει για την επίτευξη των στόχων που αφορούν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Γι’ αυτό κάνει λόγο για την ανάγκη αναθεώρησης των στόχων.

«Μαζί με μεταρρυθμίσεις, μπορούμε να σταματήσουμε τον φαύλο κύκλο της ελληνικής οικονομίας», επισημαίνει στην ίδια συνέντευξη στην «DW».

Ωστόσο, τονίζει: «Δεν ψηφίσαμε για τις μεταρρυθμίσεις στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας επειδή οι Γερμανοί ή οι Βρυξέλλες το ήθελαν, αλλά επειδή είναι το σωστό για τη χώρα».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι η ελληνική κρίση έχει προκληθεί από την ίδια τη χώρα και όχι από τα προγράμματα διάσωσης.

Η «DW» επισημαίνει ότι η προσφυγική κρίση αλλά και το Brexit έχουν εξοβελίσει την ελληνική δημοσιονομική κρίση από το δημόσιο διάλογο το τελευταίο διάστημα, παρά το γεγονός ότι από το φθινόπωρο έρχονται νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για τους Ελληνες.

Οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς πρόκειται να είναι ακόμα πιο δύσκολες.

Οι φορολογούμενοι αναμένουν επιπλέον περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ενώ παράλληλα αναμένεται αύξηση της ανεργίας που αφορά στους νέους.

«Οι φίλοι μας στη Γερμανία θα πρέπει να ξέρουν ότι η περίοδος μέχρι το 2018 είναι μια χαμένη περίοδος. Η Οικονομία μας θα διολισθήσει στα επίπεδα του 2014. Γι’ αυτό το λόγο η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση που θα ακολουθεί πολιτικές φιλικές προς την επιχειρηματικότητα» επισημαίνει, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στην ίδια συνέντευξη.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στον Τσίπρα.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε κατηγορήσει τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνησή του για πολιτικό αμοραλισμό.

Την επόμενη ημέρα το πρωί, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε επιτεθεί εκ νέου στον κ. Τσίπρα, με αφορμή τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει εκείνος το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του «Σκάι» και τον Αλέξη Παπαχελά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available