Κύμα συμπαράστασης στο ομογενειακό «The Flagship Diner» που απειλείται να κλείσει

Το εστιατόριο «Flagship Diner» το οποίο αποτάθηκε στην δικαιοσύνη για να παραμείνει ανοικτό. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Δεκάδες κάτοικοι του Κουίνς, ανάμεσά τους και αιρετοί αξιωματούχοι, συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο δημοφιλές ομογενειακό εστιατόριο «The Flagship Diner», που ύστερα από πενήντα επτά χρόνια λειτουργίας απειλείται με λουκέτο εξαιτίας των σχεδίων των νέων ιδιοκτητών του ακινήτου.

«Εμείς θ’ αγωνιστούμε και δεν πρόκειται να κλείσουμε», λέει στον «Ε.Κ.» ο εκ των ιδιοκτητών του εστιατορίου Τζίμι Σκαρτσιάρης. «Το εστιατόριό μας είναι ένα έμβλημα για την περιοχή και με τους πελάτες μας είμαστε μια οικογένεια. Ερχονται θαμώνες και γείτονες, πελάτες μας για δεκαετίες, και κλαίνε στην ιδέα ότι το εστιατόριο είναι πιθανόν να κλείσει», προσθέτει.

Οπως έγραψε το «dnainfo.com», οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου λίγο μετά την εξαγορά του ακινήτου από την εταιρεία «White Rock Management» (μ’ έδρα στην Τζαμάικα), αντί 6,125 εκατομμυρίων δολαρίων, ειδοποιήθηκαν ότι στα σχέδια των νέων ιδιοκτητών είναι η ανέγερση, στον ίδιο χώρο, ενός επταώροφου κτιρίου. «Εχουμε 35-40 άτομα προσωπικό, βοηθούμε όσο μπορούμε την τοπική κοινωνία -άστεγους κ.λπ.- και διεκδικούμε, πλέον, δικαστικά το δίκιο μας», λέει στον «Ε.Κ.» ο κ. Σκαρτσιάρης.

Ο κ. Φρανκ Λουντζής (αριστερά) και ο κ. Τζίμι Σκαρτσιάρης. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Την περασμένη Τρίτη θαμώνες και γείτονες εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στους ιδιοκτήτες του εστιατορίου με πλακάτ που έγραφαν συνθήματα όπως «Οχι άλλα κτίρια – Σώστε το Flagship».

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου, Τζίμι Σκαρτσιάρης, Φρανκ Λουντζής και Βίνσεντ Πούπλο, ανέφεραν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες του ακινήτου αρχικά τους πρότειναν να εξαγοράσουν την επιχείρηση, με ποσό 100.000 δολαρίων για κάθε έναν εκ των τριών μετόχων, αλλά οι ίδιοι αρνήθηκαν την πρόταση.

Από τότε, ουσιαστικά, ξεκινά η διαμάχη με τους νέους ιδιοκτήτες οι οποίοι άρχισαν να στέλνουν σημειώματα «συμμόρφωσης», προβάλλοντας τελεσιγραφικά διάφορες αμφιλεγόμενες αξιώσεις, όπως για παράδειγμα η απαίτηση να βελτιωθούν τα σκαλοπάτια, τα πεζοδρόμια και ο χώρος στάθμευσης «εντός πέντε ημερών», διαφορετικά θα προχωρούσαν σε διαδικασίες έξωσης.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ο δικηγόρος του «Flagship» κατάφερε να εξασφαλίσει διαταγή που προσωρινώς αναστέλλει την χρονική περίοδο μέσα στην οποία θα πρέπει αν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών του ακινήτου και τον Ιούλιο οι κ. Σκαρτσιάρης, Λουντζής και Πούπλο κατέθεσαν μήνυση στο δικαστήριο του Κουίνς με την κατηγορία της παρενόχλησης εκ μέρους των ιδιοκτητών.

Η πρώτη ακρόαση είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα, την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου. Από την πλευρά του ο δικηγόρος των νέων ιδιοκτητών Στίβεν Σλέσινγκερ δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία «White Rock Management» είχε εξ αρχής προτείνει στους ιδιοκτήτες του εστιατορίου να νοικιάσουν το ισόγειο όταν θ’ ανεγερθεί το νέο επταώροφο κτίριο, με το ίδιο μίσθωμα.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι η προσφορά εξαγοράς που έγινε στους τρεις ιδιοκτήτες ήταν «δίκαιη» καθώς περίπου τόσα χρήματα θα κέρδιζαν (100.000 δολάρια ο καθένας) μέχρι το τέλος της περιόδου μίσθωσης (Οκτώβριος του 2019) και με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. Σημείωσε δε, ότι εξαιτίας της πλημμελούς συντήρησης του ακινήτου η εταιρεία καλείται να πληρώσει περισσότερα σε ασφαλιστικές καλύψεις.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Παρ’ όλα αυτά, είναι διαφορετική η θέση που διατυπώνουν οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου. Ο κ. Πούπλο επιβεβαίωσε μεν ότι τους προτάθηκε να εκμισθώσουν τον χώρο στο ισόγειο του νέου κτιρίου, αλλά η εταιρεία ποτέ δεν ανέφερε κάτι για το ακριβές ύψος του ενοικίου. Χαρακτήρισε δε, «γελοίες» τις αιτιάσεις περί μη συντήρησης του χώρου.

Το ίδιο είπε στον «Ε.Κ.» και ο κ. Σκαρτσιάρης χαρακτηρίζοντας αναληθή τα όσα η εταιρεία προβάλλει για την κατάσταση του ακινήτου.

«Θ’ αγωνιστούμε», είναι η ειλημμένη απόφαση των τριών ιδιοκτητών του «Flagship» οι οποίοι, όπως αναφέρθηκε, έχουν με το μέρος τους την στήριξη των θαμώνων αλλά και της τοπικής κοινωνίας αν υπολογισθεί ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί περίπου 2.500 υπογραφές υποστήριξης.

Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συγκέντρωση της Τρίτης, όπως ο δημοτικός σύμβουλος Ρόρι Λανκμάν και ο γερουσιαστής της Πολιτείας Τόνι Αβέλα, υποστήριξαν ότι οι νέοι ιδιοκτήτες ποτέ δεν ήρθαν σε επαφή με την τοπική κοινωνία ώστε να συστηθούν και να συζητήσουν τα σχέδιά τους για τον χώρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *