Κύπρος-Γαλλία συμμαχία…

Aπογείωση των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών «Raphael» από το αεροπλανοφόρο Σάρλ Ντε Γκωλ, σε φωτογραφία που ανέβασε στο τουίτερ η πρέσβειρα της Γαλλίας.

Στη Λεμεσό θα καταπλεύσει την Παρασκευή και θα παραμείνει στο λιμάνι της πόλης μέχρι και τις 26 Φεβρουαρίου το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles DeGaulle». Οπως πληροφορείται ο «Ε.Κ.», το γαλλικό πλωτό μεγαθήριο επισκέφθηκε την Πέμπτη ανοικτά της Λεμεσού ο Κύπριος υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο οποίος «πέταξε» με ελικόπτερο, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στη Λευκωσία, Ιζαμπέλ Ντιμόν, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται σε αυτό, να συναντηθεί με την ηγεσία του αεροπλανοφόρου και να ενημερωθεί για τη δράση του, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας.
Είχαν προηγηθεί προχθές οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου – Γαλλίας με τη συμμετοχή και πολεμικών αεροσκαφών που απογειώθηκαν από το αεροπλανοφόρο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής πρεσβείας, στο αεροπλανοφόρο βρίσκονται 20 μαχητικά Rafale Marine, 2 E-2CHawkeye, 1 ελικόπτερο Caïman και 2 ελικόπτερα Dauphin Pedro.
Σε αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για την Κύπρο, η Γαλλία αποδεικνύει έμπρακτα ότι αποτελεί ένα πολύ στενό σύμμαχο της Λευκωσίας…
Ν.Κ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available