Κύπρος: 1-0 η ΑΕΛ την Πάφο (βίντεο)

Ο Μακρής πιάνει τη «βολίδα» και 1-0 η ΑΕΛ. Φωτογραφία από βίντεο.

Το πολύ όμορφο τέρμα του Μακρή χάρισε στην ΑΕΛ την νίκη επί της Πάφου με 1-0 και τις επέτρεψε να επιστρέψει στις νίκες αλλά και στην κορυφή περιμένοντας το παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ. Καλύτερη η ΑΕΛ στο β’ ημίχρονο μπορούσε για πιο εύκολη νίκη, μέτρια επιθετικά η Πάφος δεν μπόρεσε να φτιάξει φάσεις μπροστά στην εστία του Πρόσεκ.
Πολύ κακό το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο, με τις δυο ομάδες να έχουν μαζί μόλις μια τελική προσπάθεια. Η ΑΕΛ είχε την κατοχή της μπάλας όμως αδυνατούσε να φτιάξει ευκαιρίες αν και είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις, ενώ η Πάφος που είχε την μοναδική τελική με τον Νέμετς είχε περισσότερο το μυαλό της στην άμυνα και πως θα κρατούσε μακριά από την εστία της τους επιθετικούς της ΑΕΛ. Ετσι μοιραία το ημίχρονο τέλειωσε ισόπαλο 0-0. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο παιγνίδι υπήρξαν πολλά νευρά και διαμαρτυρίες στον διαιτητή Νεοκλέους για κάποιες αποφάσεις του, ενώ 4 ποδοσφαιριστές, από δυο για κάθε ομάδα, δέχθηκαν κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα να χάσουν το επόμενο παιγνίδι της ομάδας τους.

Το δεύτερο ημίχρονο βρήκε την ΑΕΛ πιο επιθετική και στο 55ο λεπτό άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ του Μακρή από μακρινή απόσταση, και αφού είδε εκτός εστίας τον Μολ. Η λεμεσιανή ομάδα μετά το τέρμα πήρε τα πάνω της και θα μπορούσε να σημειώσει και δεύτερο τέρμα όμως ο Μολ σταμάτησε τον Αντάμοβιτς και στην συνέχεια ο Τεξέιρα δυο λεπτά αργότερα δεν βρήκε στόχο από καλή θέση. Η Πάφος προσπάθησε να αντιδράσει και στο 67 ο Ράκελς νικήθηκε από τον Πρόσεκ.

ΑΕΛ: Πρόσεκ, Τζούνιορ, Τεσέϊρα, Καστανάγια, Αβραάμ, Λαφράνς, Νταβόρ, Μακρής (90’ Λεάντρο), Χουράδο (71’ Μαρκόσκι), Τεξέϊρα, Αντάμοβιτς (71’ Φιντέλις).
ΠΑΦΟΣ: Μολ, Καρώ, Σιρόκ, Ράσιτς (46’ Ράκελς), Ζάντερ, Φόλμπρεκτ, Μπανγκάαρντ, Ζίβουλιτς, Ανγκούλο (58’ Φιλιώτης), Νέμετς, Ντόβμπνια (68’ Λουλίνια).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available