Κύπρος: 6άδα η Νέα Σαλαμίνα, «ζωντανή» η Αλκή (βίντεο)

Ο Φούσταρ (στο βάθος) κάνει το 1-1. Φωτογραφία από βίντεο.

Από ένα βαθμό πήραν Νέα Σαλαμίνα και Αλκή στο μεταξύ τους παιχνίδι που τέλειωσε στο 1-1. Στους 31 βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα που ισοβαθμεί με την Ομόνοια αλλά είναι στην 6η θέση, στους 17 βαθμούς η Αλκή.
Πιο δυνατά μπήκε η Νέα Σαλαμίνα στο παιχνίδι που ήταν πιο απειλητική και επιθετική, σε αντίθεση με την Αλκή που ξεκίνησε μουδιασμένα και είχε παθητικό ρόλο στα πρώτα λεπτά. Κόντρα όμως στην ροή του αγώνα, η Αλκή κατάφερε να σημειώσει το 0-1 χάρη σε γκολ του Κάρλος στο 18’, που έδωσε έτσι και νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Η Νέα Σαλαμίνα αρχικά έδειξε να είναι αρνητικά επηρεασμένη από αυτό, ενώ η Αλκή φλέρταρε και με δεύτερο γκολ. Στη συνέχεια όμως το παιχνίδι ισορροπήθηκε εκ νέου. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να φτάσουν και στην ισοφάριση με τον Φούσταρ, ακριβώς με τη συμπλήρωση του ημιώρου. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, η Νέα Σαλαμίνα πίεσε περισσότερο και έψαξε και για δεύτερο γκολ δημιουργώντας καλές ευκαιρίες με χαρακτηριστικότερη αυτήν στο 44′ όταν ο Μιντίκκης τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Πάρντο.

Διαφορετική ήταν η εικόνα των δύο ομάδων στο β’ μέρος του αγώνα, καθώς ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεφτε σταδιακά και οι μαζεμένες μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στις δύο εστίες απουσίαζαν. Η Νέα Σαλαμίνα είχε τις πρωτοβουλίες και την κατοχή της μπάλας, ενώ η Αλκή περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο θέλοντας να διατηρήσει το βαθμό της ισοπαλίας. Το σκηνικό αυτό διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τη Νέα Σαλαμίνα να έχει έντονα παράπονα από τη διαιτησία κυρίως για τη φάση όπου ζήτησε πέναλτι. Το 1-1 παρέμεινε ως τελικό σκορ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ:Βεσελόφσκι, Φουστάρ, Χριστοφόρου, Ρέινολντς, Μιντίκκης, Κορέια, Μαργκάσα, Νουρ (86’ Κωστή), Ελουντού (61’ Τισντέλ), Τιάγκο, Κίνγκσλει (74’ Σικόρσκι).
ΑΛΚΗ: Πάρντο, Σερφά, Γκαντάτσια (73’ Ακόστα), Ιβάν Κάρλος, Μπελαμεϊρί, Σπόλιαριτς, Χριστοφή, Τραϊτσέφσκι, Χαραλάμπους, Στάροκιν, Τριμπό (66’ Σταύρου).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available