Κώστας Τυράς: Η ελληνική φέτα είναι ξεκάθαρα ανώτερη

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Victory Food Service», Κώστας Τυράς, μαζί με τον συνιδιοκτήτη και αδελφό του, Μιχάλη Τυρά, επισκέπτονται κάθε χρόνο την έκθεση «Fancy Food Show», προκειμένου να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του χώρου και να έχουν μια σφαιρική εικόνα για τη νέα γκάμα των ελληνικών προϊόντων.

«Η Εκθεση είναι σημαντική και αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των παραγωγών προϊόντων, των επαγγελματιών και του κοινού. Είναι σημαντικό για πολλούς κλάδους, όπως, για παράδειγμα, τους ιδιοκτήτες εστιατορίων, οι οποίοι έχουν μια σαφή εικόνα για τα καινούργια προϊόντα και πώς μπορούν να τα αξιοποιήσουν. Θέλουν κυρίως να δουν το καινούργιο, που δεν το έχουν ξαναδεί», αναφέρει ο κ. Τυράς.

Η «Victory Food Service» ιδρύθηκε το 1985 και σήμερα, σύμφωνα με τον κ. Τυρά, διαθέτει περισσότερα από οκτώ χιλιάδες προϊόντα, ενώ αποτελεί έναν σημαντικό και αξιόπιστο προμηθευτή για τα εστιατόρια. Πρόκειται για μια ανεξάρτητη εταιρεία, η οποία διευρύνθηκε με την πάροδο των ετών.

«Φέρνουμε λάδι, ελιά, τυρί, φρυγανιές από την Κρήτη, γλυκά του κουταλιού και άλλα παρεμφερή προϊόντα. Διαθέτουμε πολύ ποιοτικές μάρκες, όπως για παράδειγμα την βιολογική φέτα της ‘Family Farms’ ή τη φέτα ‘ΤΕΜΠΗ’. Στα λάδια έχουμε τη δική μας συσκευασία, ενώ αντιπροσωπεύουμε 3-4 εταιρείες», αναφέρει ο κ. Τυράς.

Σχετικά με τον ανταγωνισμό στον οποίο υπόκεινται τα ελληνικά προϊόντα, και δη η φέτα, αφού στα αμερικανικά σούπερ μάρκετ κυκλοφορεί επίσης η εγχώρια αμερικανική αλλά και η βουλγαρική, ο κ. Τυράς είναι ξεκάθαρος: Η ελληνική φέτα έχει ανώτερη ποιότητα και είναι καθαρά «θέμα προσωπικής επιλογής» εάν κάποιος θα την προτιμήσει ή θα κάνει «έκπτωση».

«Ανταγωνισμός υπάρχει, αλλά όλα είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ενδεικτικά θα σας πω, ότι η βουλγάρικη φέτα κοστίζει 65 δολάρια το βαρέλι, η ελληνική 175 δολάρια το βαρέλι. Είναι θέμα προτεραιοτήτων του καθενός. Ακόμη κι έτσι όμως, η ελληνική φέτα έχει περάσει στη συνείδηση του καταναλωτή. Δεν θα σας μιλήσω μόνο για τους Αμερικανούς, αλλά για Βούλγαρους πελάτες που έχω, οι οποίοι μου ζητάνε την ελληνική φέτα και όχι τη βουλγάρικη», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα προϊόντα της «Victory Food Service» υπάρχουν στην ιστοσελίδα: www.victoryfoodservice.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available