Κ. Εκπρόσωπος: Να μην παίξουμε το παιχνίδι της Τουρκίας

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης (ΓΤΠ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Έκκληση προς όλες τις κατευθύνσεις στο εσωτερικό «να μην παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι της Τουρκίας», έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Κυβέρνηση δεν θέλει να δώσει την ευκαιρία στην Τουρκία να εγείρει θέμα γκρίζων ζωνών, προκειμένου να πλήξει, όπως είπε, τομείς της κυπριακής οικονομίας.

Ανέφερε πως η Κυβέρνηση έχει προβεί στα αναγκαία  διαβήματα, μετά την έκδοση τουρκικής NAVTEX.

Μέχρι στιγμής οι τουρκικές προκλήσεις δεν εμποδίζουν τους ενεργειακούς μας σχεδιασμούς, τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Αναφερόμενος στη δεύτερη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε πως το κλίμα ήταν καλό, αλλά, όπως είπε, επηρεασμένο από τις τουρκικές προκλήσεις εντός της κυπριακής  ΑΟΖ, θέμα με το οποίο, όπως είπε, άρχισε η συζήτηση.

Όπως ανέφερε οι ηγέτες ενημερώθηκαν από τους διαπραγματευτές για την πρόοδο των συζητήσεών τους και ακολούθως η συζήτηση εστίασε στην αποτελεσματική συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων στην ομοσπονδιακή διακυβέρνηση.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Ακιντζί , ότι δεν τίθεται θέμα να μπουν στην ΕΕ από την πίσω πόρτα 80 εκατ. Τούρκοι υπήκοοι, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε πως «στη χθεσινή συνάντηση η τ/κ πλευρά επιχείρησε ξανά να εξηγήσει την αξίωσή της για ίση μεταχείριση Τούρκων και Ελλήνων υπηκόων, ωστόσο η εξήγηση οδήγησε στο ίδιο αποτέλεσμα, δηλαδή στο να μην υπάρχουν περιορισμοί σε σχέση με τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της ΕΕ, κάτι που δεν αποδέχεται η ε/κ πλευρά» τόνισε.

Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε πως οι ενεργειακοί σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν συζητούνται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *