Λέρος: «Ετσι κερνάνε αυτοί που σας χρωστάνε»

Οδηγίες του Τάκη Ρίζου για την αλλαγή σκηνικού στο β’ μέρος. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ

Με το γνωστό από την Εθνική Ελλάδας σύνθημα, μετά την πρόκρισή της στους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012, «έτσι περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε» αποχαιρέτησαν φίλαθλοι και παίκτες της Λέρου Νέας Υόρκης την γερμανική ομάδα Gotschee για την 2η αγωνιστική της ανοιξιάτικης σεζόν της 2ης κατηγορίας του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ. Ενα παιχνίδι που η ομογενειακή ομάδα περίμενε όσο τίποτε άλλο και ο λόγος δεν είναι άλλος από τα όσα έγιναν για το Κύπελλο, με τα επεισόδια που ξεκίνησαν οι άνθρωποι της Gotschee και τελικά την άδικη τιμωρία της Λέρου. Και μπορεί ο λαός να λέει πως «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», όμως «όχι, εμείς δεν το είδαμε σαν εκδίκηση. Οχι, δεν το δέχομαι», τονίζει η «ψυχή» της ομάδας Τάκης Ρίζος και εξηγεί πως «αυτά δεν ταιριάζουν στην ιστορία και την φιλοσοφία της ομάδας και του νησιού μας. Σίγουρα μάς πείραξε ο τρόπος που χάσαμε στο Κύπελλο, γιατί δεν είχαμε καμία ευθύνη αλλά όχι να θέλουμε εκδίκηση. Εμείς έχουμε μάθει να παίζουμε στο γήπεδο, μέσα στις γραμμές με τίμιους και σωστούς τρόπους. Και μετά το ματς, είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε, θα δώσουμε χέρια και θα συγχαρούμε και ευχαριστήσουμε τον αντίπαλο. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι και παίζουμε ένα παιχνίδι. Τίποτε άλλο. Ενα παιχνίδι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αλλά ναι θέλουμε τη νίκη και απέναντι στην Gotschee και απέναντι σε όλες τις ομάδες. Δεν ταιριάζει στο ήθος και στην ιστορία της Λέρου και του νησιού που εκπροσωπούμε η λέξη ‘εκδίκηση’».

Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ

Στα του αγώνα τώρα η Λέρος ήταν αυτό που λέμε «τα κάνει όλα και συμφέρει». Από δικά της λάθη δέχθηκε δύο γκολ από την Gotschee, και μάλιστα μέσα σε 7 λεπτά, αλλά και από την ανωτερότητά της όταν πέτυχε τρία γκολ και είχε ακόμα 5-6 κραυγαλέες ευκαιρίες για γκολ που χάθηκαν, για να φτάσει στο σκορ στα επίπεδα του 5-2, 6-2 που θα ήταν και το πιο λογικό. Αλλά κάτι τα χαμένα τετ α τετ και κάτι ο καταπληκτικός τερματοφύλακας κράτησαν το σκορ στο… φτωχό 3-2, με τον Χουάν Περάλτα να πετυχαίνει χατ τρικ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι της Gotschee μετά το 2-0 πανηγύριζαν σαν… τρελοί, πιστεύοντας ότι είχαν κερδίσει. Ομως στην ανάπαυλα των ημιχρόνων Τάκης Ρίζος και Στέργιος Βασιλόπουλο ανέλαβαν δράση και «έδειξαν» στα παιδιά τον τρόπο και τον δρόμο για τη νίκη. Οπερ κι έγινε! Οι «γαλάζιοι» της Λέρου μπήκαν αλλαγμένοι και άρχισαν τον «βομβαρδισμό» με «κανόνι» τον Χουάν Περάλτα που πέτυχε και τα τρία γκολ της Λέρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Gotschee προσπάθησε και πάλι να βάλει «φωτιά» στο παιχνίδι αλλά ευτυχώς ο Τάκης Ρίζος πήρε τα μέτρα του και δεν προχώρησε κάτι, ενώ στα περίεργα του αγώνα ο «κατάσκοπος» της Gotschee στις εντολές του Ρίζου στους παίκτες του.

«Το παιχνίδι τελείωσε, πήραμε τη νίκη που θέλαμε και συνεχίζουμε προς τον στόχο μας που είναι η άνοδος. Τα ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήρθανε και τα 18 και μας βοήθησαν σ’ αυτή τη νίκη μας», έκλεισε ο προπονητής της ομάδας Τάκης Ρίζος, που θύμισε σε όλους μας «το μεγάλο ραντεβού της 6ης Απριλίου στο Terrace on the Park. Εκεί που ο Σύλλογος Λερίων θα έχει τον χορό της. Πλούσιο φαγητό, πολλά ποτά και φυσικά η εκπληκτική ορχήστρα του Χρήστου Λαμπρόπουλου θα μας προσφέρει μοναδικές στιγμές, ενώ όποιος θέλει να μας ακολουθήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία του Συλλόγου μας (7184615297)».
ΛΕΡΟΣ: Βασίλης Ρίζος, Γιάννης Κουτσουνάδης, Στέργιος Κουτσουνάδης, Mauricio Zamora, Alan Acevedo, Carlos Mata, Algor Gervais, Alexis Escobar, Juan Peralta, Sergio Αbarca, Daniel Saint Louis, Gaspar Jean-Baptiste, Bryant Gongora, Gianfranco Terrezza, Aldair Torres, Fred Stark, Kevin Valverde, Kelvin Woo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available