Λέρος: Ξεκίνησε αλλά «χ»ωρίς τύχη

Οι προπονητές Γιάννης Τσάπος (επάνω, πρώτος από δεξιά), Τάκης Ρίζος (επάνω πρώτος από αριστερά) και δίπλα του ο τερματοφύλακας - ψυχή της Λέρου, Βαγγέλης Αμβροσιάτος. Ανάμεσά τους οι: Βασίλης Ρίζος, Στέργιος Κουτσουνάδης, Γιάννης Κουτσουνάδης, Αγγελος Παναγιωτόπουλος, Fred Stark, Kelvin Woo, Dorie Trey James, Juan Peralta, Alan Acevedo, Alexis Escobar, Algor Gervais, Βασίλης Μπουρέκας, Bryant Gongora, Kevin Mullarkey, Gianfranco Terrezza. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Μία ακόμα ποδοσφαιρική σεζόν ξεκίνησε για τη Λέρο και την βρήκε στην Premier Division του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ (LISFL). Η ομάδα του Γιάννη Τσάπου βγήκε πολύ γερά από την αρχή του αγώνα με την Forest Park και έδειξε ότι θέλει τη νίκη. Η νησιωτική αρμάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, έχασε πολλές ευκαιρίες, είχες πολύ ωραίους συνδυασμούς, αλλά δεν είχε την τύχη με το μέρος της με αποτέλεσμα μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών να παραχωρήσει ισοπαλία 3-3.

Οδηγίες από τον Γιάννη Τσάπο στους παίκτες της Λέρου. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Με το «καλησπέρα» (15’) ο Fred Stark βρήκε δίχτυα μετά από ωραία ασίστ του Algor Gervais. Το 1-0 έμεινε μέχρι το 33’, με την Λέρο να χάνει την μία ευκαιρία μετά από την άλλη, ενώ θα μπορούσε να τελειώσει το ματς με 3-4 γκολ διαφοράς. Τα γκολ δεν ήρθαν για να διώξουν το άγχος και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε μία φυσιολογική κόπωση (σχεδόν 4 μήνες έχει να παίξει η ομάδα) και η ατυχία στο δοκάρι του Γιάννη Κουτσουνάδη (με κεφαλιά) αλλά και στην εκπληκτική μέρα που βρέθηκε ο αντίπαλος τερματοφύλακας που ό,τι κι αν προσπαθούσαν οι παίκτες της Λέρου το έδιωχνε. Στο 33’ και στο 38’ οι αντίπαλοι έκαναν δυο μπαλιές και με παίκτες σε θέσεις οφσάιντ πέτυχαν ισάριθμα γκολ για την Forest Park. Μάλιστα στο 45’ λίγο πριν το ημίχρονο από τα 25 μέτρα ο φορ των αντιπάλων έριξε βολίδα στο πάνω παράθυρο του τέρμα μας.
Ο προπονητής Τάκης Ρίζος με τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Ρίζο. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Στην ανάπαυλα των ημιχρόνων το προπονητικό τρίο Ρίζος, Τσάπος και Βασιλόπουλος έκαναν τις εξωτερικές αλλαγές που έπρεπε αλλά και μία εσωτερική (τον Γιάννη Κουτσουνάδη σε θέση σέντερ μπακ). Με τις αλλαγές η εικόνα της Λέρου άλλαξε άρδην και σχεδόν «κατασκήνωσε» στην αντίπαλη περιοχή. Οι «καρποί» που μάζεψαν οι «γαλάζιοι» ήταν δύο γκολ από τον Algor Gervais στο 68’ και στο 74’. Ο αριστερός εξτρέμ πόνταρε στην ταχύτητά του και την διαχειρίστηκε πολύ έξυπνα για να αφήνει τους αντιπάλους του αρκετά μέτρα πίσω.
Ο τερματοφύλακας – ψυχή της Λέρου, Βαγγέλη Αμβροσιάτος με τον αρχηγό του Βασίλη Ρίζο. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

«Μπορούσαμε και έπρεπε να κερδίζαμε το παιχνίδι και μάλιστα εύκολα», η πρώτη ατάκα του αρχηγού της Λέρου, Βασίλη Ρίζου που συνεχίζοντας δικαιολόγησε την αρχική του τοποθέτηση λέγοντας «Αλλά χάσαμε πολλές καλές ευκαιρίες να δεν ‘κλειδώσαμε’ το ματς όπως έπρεπε. Θα μπορούσαμε να το είχαμε ‘καθαρίσει’ από νωρίς. Δεν το κάναμε και το πληρώσαμε με την πρώτη ευκαιρία του αντιπάλου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε και χειροκρότησαν όλο το παιχνίδι. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Helen Arapis που δώρισε την καινούργια στολή. Αφήνουμε το ματς με την Forest Park και επικεντρωνόμαστε για να παίξουμε την Σερβία την Κυριακή εκτός έδρας», ενώ για το τέλος ο Βασίλης Ρίζος άφησε την μεγάλη έκπληξη: «Ολόκληρο το παιχνίδι με το Forest Park, το τράβηξε μια εταιρία και θα το ανεβάσουμε στη σελίδα της ομάδας στο Facebook από την Τρίτη το βράδυ»!
Οδηγίες από τον Γιάννη Τσάπο στους παίκτες της Λέρου. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

ΛΕΡΟΣ: Βασίλης Ρίζος, Στέργιος Κουτσουνάδης, Γιάννης κουτσουνάδης, Αγγελος Παναγιωτόπουλος, Fred Stark, Kelvin Woo, Dorie Trey James, Juan Peralta, Alan Acevedo, Alexis Escobar, Algor Gervais, Βασίλης Μπουρέκας, Bryant Gongora, Kevin Mullarkey, Gianfranco Terrezza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available