Ληστείες σε καταστήματα της Αστόριας και του Λονγκ Αϊλαντ Σίτι (βίντεο)

H γυναίκα η οποία φέρεται να διέπραξε τρεις ληστείες σε μια μέρα. Φωτογραφία: DCPI / NYPD.

ΝΕΑΥΟΡΚΗ. Τρείς διαδοχικές ληστείες διαπράχτηκαν τα ξημερώματα και το πρωί της Δευτέρας 9 Οκτωβρίου σε καταστήματα της Αστόριας με πρωταγωνίστρια νεαρή γυναίκα.

Ακόμη, προ δύο περίπου εβδομάδες και συγκεκριμένα στις 17 Σεπτεμβρίου, στις 6.25 π.μ. άνδρας αγνώστου ταυτότητας εισέβαλε στο «Sound View Broadcasting Telecommunications» στη διεύθυνση 36-01 της 37ης Οδού στην Αστόρια και λήστεψε κάμερες και άλλο εξοπλισμό βιντεοσκοπήσεων συνολικής αξίας $44.090.

Η Αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.

Παράλληλα, έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τις τέσσερις ληστείες, φωτογραφίες και βίντεο και ζήτησε τη συμπαράσταση του κοινού.

Το πρώτο περιστατικό της 9ης Οκτωβρίου συνέβη στις 4:55 π.μ. σε παντοπωλείο στην διεύθυνση 12-03 της 40ής Λεωφόρου στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι, στα όρια του 114ου Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης. Η γυναίκα εισήλθε στο κατάστημα και κατευθύνθηκε προς το ταμείο και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε από τον ταμία να του παραδώσει τις εισπράξεις της ημέρας.

Ο ταμίας δεν προέβαλε αντίσταση, τις παρέδωσε $120 που είχε στο ταμείο και η ληστής απομακρύνθηκε νοτίως της 12ης Οδού.

Μετά από έξι περίπου ώρες χτύπησε και πάλι ένα τετράγωνο πιο πάνω. Στις 10:30 π.μ. εισήλθε στο κατάστημα κινητής τηλεφωνίας της «Metro PCS» στη διεύθυνση 13-05 της 40ής Λεωφόρου και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε από τον εργαζόμενο να της παραδώσει τις εισπράξεις. Ο εργαζόμενος ηλικίας 18 ετών συμμορφώθηκε στις υποδείξεις της και η ληστής έγινε καπνός παίρνοντας μαζί της 50 δολάρια.

Ενα τέταρτο μετά και συγκεκριμένα στις 10:45 π.μ. εισέβαλε στο κατάστημα τηλεφωνικής επικοινωνίας (Boost Mobile) στη διεύθυνση 40-35 της 21ης Οδού στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι και με την απειλή μαχαιριού ζήτησε να της παραδώσουν τις εισπράξεις. Ο 25χρονος εργαζόμενος προέβαλε αντίσταση και η ληστής το έβαλε στα πόδια άφραγκη.

Σε κανένα από τα τρία προαναφερόμενα περιστατικά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η δράστης, όπως αναφέρεται στο αστυνομικό ανακοινωθέν φέρεται να είναι ισπανόφωνη, είκοσι περίπου ετών, 5’ 3’’ ύψους και 170 πάουντς και την ημέρα εκείνη φορούσε μπλε καπέλο μπέιζμπολ και γκρι φανέλα με μακριά μανίκια.

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να επικοινωνήσουν στο NYPD’s Crime Stoppers Hotline (1-800-577-TIPS (8477) or for Spanish, 1-888-57-PISTA (74782). Παράλληλα, μπορεί να καταχωρήσουν πληροφορίες στην ιστοσελίδα «WWW.NYPDCRIMESTOPPERS.COM».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *