Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ: Συνεχίζονται τα… θέματα

Βαγγέλης Αμβροσιάτος, Βασίλης Ρίζος, Γιάννης Κουτσουνάδης, Στέργιος Κουτσουνάδης, Βασίλης Μπουρέκας, Σταύρος Μετεκίδης, Leandro Sarmiento, Juan Peralta, Sebastian Ochoa, Dorie James, Kevin Mullarkey, Kelvin Woo, Kevin Valverde, Gianfranco Terrezza, Alghor Gervais, Danny Munar, Aldair Torres, Bianco Silva και οι προπονητές Τάκης Ρίζος και Γιάννης Τσάπος αποτελούν το... τρένο της Λέρου. Φωτογραφία: Λέρος ΝΥ.

Το… πράγμα στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας του Λονγκ Αϊλαντ Λιγκ αρχίζει και χοντραίνει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους αγώνες της Λέρου. Η αρχή έγινε στο ματς της 15ης Νοεμβρίου όταν έπαιξε στην έδρα της Oyster Bay Park και εκτός από τον κάκιστο αγωνιστικό χώρο, δεν υπήρχε και επόπτης. Τώρα όμως υπήρχαν χειρότερα προβλήματα.

Στον ημιτελικό του Themann Cup για το Λιγκ Καπ η Λέρος έπαιζε με την BW Gottschee στο College Point. Αγωνιστικά το παιχνίδι «φώναζε» Λέρος – Λέρος. Ανώτερη ομάδα, πολλές ευκαιρίες, δύο γκολ και σβηστά πήγαινε για μία άνετη πρόκριση. Και αναφέρουμε το «πήγαινε» γιατί δεν… τερμάτισε. Σε μία φάση του αγώνα κι ενώ ο ακραίος μπακ της Λέρου είχε πάρει την πλευρά του και… γκάζωνε, αντίπαλος τον… κόβει με πολύ επικίνδυνο τάλκιν. Ο άσος της Λέρου πέφτει κάτω και αφού συνήλθε πήγε στον αντίπαλο να μάθει γιατί του έκανε τόσο σκληρό φάουλ και μάλιστα σε θέση που δεν απειλούσε την Gottsche. Και αντί για εξήγηση εισέπραξε ένα χτύπημα στο πρόσωπο. Αυτό ήταν… Σύρραξη στο γήπεδο με πολλά χτυπήματα, επικίνδυνα χτυπήματα και μάλιστα από την Λέρο χτυπήθηκε αρκετά άσχημα και ο προπονητής της Γιάννης Τσάπος. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που «γεννήθηκε και μεγάλωσε» μέσα στο Παιδικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, είτε σαν… παίχτης, είτε σαν γονιός, είτε σαν προπονητής, είτε σαν πρόεδρος της Επιτροπής. Δηλαδή για έναν πολύ ήρεμο άνθρωπο που ως γονιός και χρόνια απασχολούμενος με το ΠΠΠ, έχει απίστευτη ηρεμία και υπομονή. Δέχθηκε πολλά χτυπήματα όπως άλλωστε και οι περισσότεροι παίκτες της Λέρου.

Κι όμως υπήρχαν και χειρότερα. Που ήταν ο αντίπαλος προπονητής και ο διαιτητής. Καταρχήν δεν υπήρχε βοηθός, μόνο διαιτητής, ο οποίος δεν είχε και πλήρη ορατότητα του τι γινόταν στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη ο αντίπαλος προπονητής φέρεται να μιλούσε άσχημα και να έβριζε παίκτες και ανθρώπους της Λέρου. Ευτυχώς για την ελληνική ομάδα παρών ήταν ο πρόεδρος Κώστας Μάνεσης που έζησε και είδε τι έγινε στο γήπεδο και στον αγώνα που τελικά διεκόπη οριστικά. Ο κ. Μάνεσης ήταν καθησυχαστικός στους ανθρώπους της Λέρου και συγκεκριμένα στον κ. Τάκη Ρίζο ότι ο διαιτητής έγραψε στο Φύλλο Αγώνα ό,τι ακριβώς έγινε στον αγωνιστικό. Πλέον περιμένουμε όλοι την τύχη του αγώνα και σίγουρα νέα πολύ αυστηρά μέτρα στους αγωνιστικούς χώρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available