Λου Ραπτάκης: Υποστηρίξτε όλους τους ομογενείς πολιτικούς

Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας (Λου) Ραπτάκης, μιλά σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»: Σταύρος Μαρμαρινός

ΤΑΜΠΑ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Την υποστήριξη όλων των ελληνικής καταγωγής πολιτικών, ανεξαρτήτως κομμάτων στα οποία ανήκουν, ζήτησε από την Ομογένεια, ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας (Λου) Ραπτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση οικονομικής υποστήριξης της προεκλογικής του εκστρατείας στο Κλίαργουότερ. «Πρέπει να υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν τα ελληνικά δίκαια, στα νομοθετικά σώματα της Ουάσιγκτον και των πολιτειών της Αμερικής», τόνισε. «Και η Ελλάδα αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τα τελευταία, κυρίως, χρόνια με τους γείτονές της».

H εκδήλωση οργανώθηκε από την Στέλλα Κοκόλη, με συνοργανωτές τους Τζορτζ, Κάθριν και Μάικλ Στέφεν. Η κ. Κοκόλη δεν κατέστη, εκτάκτως, δυνατόν να παραβρεθεί, αλλά ακούστηκε χαιρετισμός της και μήνυμά της.

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε τη μεγάλη βοήθεια του κ. Ραπτάκη στα εθνικά θέματα της Ελλάδος, αλλά και σε άλλα ζητήματα για τα οποία αγωνίζεται καθημερινώς, ενώ βρίσκεται και σε συνεχή επαφή με την ελληνική πολιτική ηγεσία, από τη θέση του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ενωσης Ελληνισμού, στην οποία συμμετέχουν πολιτικοί ελληνικής καταγωγής απ’ όλο τον Κόσμο. Η κ. Κοκόλη ευχαρίστησε τον κ. Ραπτάκη για την όλη προσφορά του, όχι μόνο, στη γενέτειρα Ελλάδα, αλλά και στην Ομογένεια και στην Αμερική και ζήτησε από την Ομογένεια να συνεχίζει πάντα να τον υποστηρίζει, ηθικά και οικονομικά.

Μιλώντας στους συγκεντρωθέντες, ο κ. Ραπτάκης ευχαρίστησε για την παρουσία τους και αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα της Ελλάδος, τα οποία άλλοτε μόνος και άλλοτε με την υποστήριξη συναδέλφων του πολιτικών στην πολιτεία του, ή στην Ουάσιγκτον, πρόβαλε. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις προκλήσεις της Αγκυρας, οι οποίες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, στον αέρα του Αιγαίου, ή στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου και της Ελλάδος.

Ο πολιτειακός γερουσιαστής του Ροντ Αϊλαντ, Λεωνίδας (Λου) Ραπτάκης, μιλά σε συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Κλίαργουότερ της Φλόριδας. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»: Σταύρος Μαρμαρινός

Για τα προβλήματα αυτά και άλλα εις βάρος της Ελλάδος, ο κ. Ραπτάκης τόνισε ότι δεν ευθύνεται η Αμερική, όπως νομίζουν μερικοί, αλλά η ίδια η Ευρωπαϊκή Ενωση, μέλος της οποίας είναι και η γενέτειρα. Μεταξύ άλλων, ο Ελληνοαμερικανός πολιτικός είπε ότι τον τελευταίο καιρό ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκεται σε δεινή κατάσταση, που έχει επιδεινωθεί με τις απώλειες στρατιωτών του στη Συρία.

Ο κ. Ραπτάκης αναφέρθηκε στο έργο ενημέρωσης και παρέμβασης που επιτελεί η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ενωση Ελληνισμού, γνωστή ως Πα.Δ.Ε.Ε., ως σύνολο, αλλά και την υποστήριξη, μεμονωμένα, των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών πολιτικών.

Εντύπωση προκάλεσε η ανακοίνωση του κ. Ραπτάκη, ότι εργάζεται από καιρό, για να τιμηθεί, όπως πρέπει, το 2021 η επέτειος των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, από την πολιτεία του Ροντ Αϊλαντ, με την ελπίδα και την προτροπή να βρει μιμητές και σε άλλες αμερικανικές πολιτείες.

Για να υλοποιήσει την ιδέα του ο κ. Ραπτάκης έχει συζητήσει με τις ελληνικές κοινότητες του Ροντ Αϊλαντ να δημιουργηθεί επιτροπή για το συντονισμό εορταστικών εκδηλώσεων στο πολιτειακό Καπιτώλιο και άλλους δημόσιους χώρους. Στο πλαίσιο των εορταστικών αυτών εκδηλώσεων, θα ζητηθεί από τους μαθητές όλων των γυμνασίων της πολιτείας να γράψουν εκθέσεις, που θα αναφέρονται στην επέτειο και στο τι σημαίνει γι’ αυτούς, η Δημοκρατία, κοιτίδα της οποίας είναι η Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή, θα ληφθεί υπ’ όψιν το γεγονός ότι η Αμερική είχε βοηθήσει τους Ελληνες κατά την Εθνεγερσία του 1821. Η ιδέα προβλέπει να δοθεί το Σεπτέμβριο φέτος το ακριβές θέμα της έκθεσης, να ακολουθήσει η βαθμολόγησή τους, ώστε τον Μάρτιο του 2021 να δοθούν υποτροφίες σε τουλάχιστον τρεις μαθητές, ανεξαρτήτως καταγωγής.

Υπάρχει και μια άλλη ιδέα, που συζητήθηκε ήδη σε συνεδρίαση της Πα.Δ.Ε.Ε για τη φωταγώγηση με άσπρα και γαλάζια χρώματα των καπιτωλίων στις διάφορες πολιτείες και στην Ουάσιγκτον.

Κατά την ομιλία του, τέλος, ο κ. Ραπτάκης αναφέρθηκε στους γονείς του, και ιδιαίτερα στη μητέρα του, η οποία «ακόμα και με την κουτάλα, με κυνηγούσε για να μάθω την ελληνική γλώσσα», όπως είπε. Με υπερηφάνεια μίλησε, εξάλλου, για την οικογένειά του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available