Λυπάμαι

(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι ο πανεπιστημιακός, συγγραφέας και μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι, Γιώργος Γραμματικάκης, είναι πιθανό να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και να τεθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Αν αποδεδειγμένα σοβαροί άνθρωποι σαν τον Γραμματικάκη νομιμοποιούν το ήθος και το ύφος της εξουσίας που εξέπεμπε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε το μόνο που έχω να πω είναι ότι λυπάμαι.

Παράλληλα, απορώ πώς ο κ. Γραμματικάκης, που το 2015 έδινε μάχη στις Βρυξέλλες για να κρατηθεί η χώρα στην Ευρώπη κόντρα στην ασυναρτησία του ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορέσει να συνυπάρξει με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήθελαν (και εξακολουθούν να θέλουν – στα κρυφά βέβαια) να μας κάνουν Βενεζουέλα του συντρόφου τους Μαδούρο.

• Πολιτικές σκοπιμότητες στις Πανελλαδικές εξετάσεις;

Μια ανακοίνωση, που παρόμοιά της δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί, εξέδωσε χθες η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για τα χθεσινά θέματα των Πανελλαδικών. Και λέω ότι δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί παρόμοια, γιατί αναρωτιέται αν τα χθεσινά θέματα είχαν κάποια πολιτική σκοπιμότητα. Γράφει η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής:

«Τα θέματα των Πανελλαδικών εξετάσεων απευθύνονται σε πολύ υψηλού επιπέδου υποψηφίους, ενώ το υπουργείο ανακοίνωσε νέα ύλη Φυσικής Γ’ Λυκείου, η οποία είναι πρόχειρα επιλεγμένη και υποβαθμισμένη ποιοτικά σε σχέση με την ύλη που αντικαθιστά». Και έτσι αναρωτιέται «αν η επιλογή των θεμάτων εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες, που επαληθεύουν τις επιλογές (!) του Υπουργού για το νέο εξεταστικό σύστημα».

Εφτασαν μέχρι εκεί οι σύντροφοι, να μπλέξουν μέχρι και τις Πανελλαδικές εξετάσεις; Τους έχω ικανούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available