Εφεδρος αξιωματικός του Ναυτικού ο Ράινς Πρίμπους, πρώην προσωπάρχης του Τραμπ

Ο ομογενής, πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους (AP Photo/Carolyn Kaster).

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σε ειδική τελετή στον Λευκό Οίκο, ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους (Reince Priebus), ορκίστηκε επίσημα από τον αντιπρόεδρο Πενς ως έφεδρος αξιωματικός του Ναυτικού.

Ο Πρίμπους με την οικογένειά του στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Τραμπ.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους στον Λευκό Οίκο ήταν και ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Ρον Τζόνσον, που είναι και αυτός, όπως ο Πρίμπους, από το Ουινσκόνσιν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Δεκεμβρίου 2018 ο «Εθνικός Κήρυξ» είχε δημοσιεύσει ότι ο τότε υπουργός Αμυνας, Τζέιμς Μάτις (James Mattis), είχε γράψει συστατική επιστολή (letter of recommendation) για τον πρώην προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ράινς Πρίμπους, για να καταταγεί στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) των ΗΠΑ ως «έφεδρος αξιωματικός» (reserve officer).

Τη σχετική είδηση, είχε αναφέρει πρώτη η «Washington Post», επικαλούμενη ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που περιήλθε στην κατοχή της.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΠΝ των ΗΠΑ, οι έφεδροι (reservists) αποτελούνται από ανθρώπους που έχουν οποιαδήποτε καριέρα, εθνότητα και ηλικία (για την κατάταξη κάποιου άνω των 42 χρειάζεται ειδική εξαίρεση κατά την «WP»). Εχουν διάφορα επίπεδα μόρφωσης και εργάζονται ως επαγγελματίες σε όλους τους κλάδους.

H «Washington Post» είχε επισημάνει, μάλιστα, ότι ο κ. Πρίμπους, 47 χρόνων σήμερα, θα χρειαζόταν να δώσει το «παρών» σε εκπαίδευση δύο εβδομάδων στο Νιούπορτ του Ρόουντ Αϊλαντ (Newport, R.I.) και να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα ως έφεδρος αν του ανατίθεται κάποια εργασία/αποστολή.

Δεν είναι ο μόνος αυτό το διάστημα με πολιτικές διασυνδέσεις που ακολουθεί αυτή τη διαδρομή, μετά τον πρώην εκπρόσωπο του Τραμπ, Σον Σπάισερ (Sean Spicer) και τον πρώην διευθυντή της προεδρικής εκστρατείας της Κλίντον, Ρόμπι Μουκ (Robby Mook).

Ο κ. Πρίμπους στη δήλωση που κατέθεσε στο Ναυτικό και έχει στην κατοχή της η «WP», είχε γράψει με περηφάνια ότι έβλεπε την αδελφή του να υπηρετεί ως γιατρός του Ναυτικού και θυμάται τον πατέρα του να διδάσκει στον Σταθμό του Ναυτικού στο Great Lakes του Ιλινόις όπου μεγάλωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available